37.4 C
Campulung Muscel
16/07/2024

Prin GAL, asfaltare şi extindere a canalizării pe străzile Valea Bărbuşii, Leculeşti, Pârşeni şi Grigore Alexandrescu

Ordinea de zi a şedinţei extraordinare a Consiliului Local Câmpulung din această după amiază cuprinde patru propuneri de investiţii, pentru care se intenţionează obţinerea finanţării prin intermediul GAL Câmpulung Muscel. Pentru toate cele patru intenţii de lucru, consilierilor li se cere să fie de acord cu Nota Conceptuală şi Tema de Proiectare, cele dintâi documentaţii dintr-un şir consistent. Investiţiile care completează lista de proiecte realizate cu ajutorul fondurilor UE gestionate de Asociaţia Grupul de Acţiune Locală Câmpulung Muscel sunt asfaltare şi extinderea canalizării pe patru străzi din zona sudică a oraşului şi două centre cu specific social.

Până pe 31 decembrie 2021 trebuie depuse cererile de finanţare

Prima dintre cele patru propuneri este asfaltarea străzilor Grigore Alexandrescu, Valea Bărbuşii, Leculeşti şi Pârşenilor din zona marginalizată Cazărmilor. Tot pentru cele patru străzi se intenţionează extinderea sistemului de canalizare. Pentru realizarea celor două lucrări, Municipiul Câmpulung, care este membru fondator al Asociaţiei GAL Câmpulung Muscel, intenţionează depunerea celui dintâi proiect privitor la străzile enumerate în cadrul fişei de intervenţie #1 Asfaltare, trotuare, indicatoare rutiere la nivelul trecerilor de pietoni din apropierea şcolilor, cât şi semnalizarea trecerilor de pietoni intens circulate. Iar pe al doilea, în cadrul fişei de intervenţie #3 Gaze naturale, apă curentă, sistem de canalizare, serviciu de salubritate, extinderea iluminatului public în zonele Pescăreasa şi Cazărmilor, necesitatea modernizării staţiei de epurare în zona Pescăreasa şi sistem de canalizare în Grui.

În cazul ambelor, termenul de încărcare în MySMIS a cererii de finanţare este 31 decembrie 2021. „Iar până la depunerea acesteia, trebuie întocmită şi aprobată documentaţia tehnică, apoi elaborată şi depusă fişa intervenţiei, în vederea avizării ei de către Asociaţia GAL Câmpulung Muscel şi Comitetul Comun de Selecţie POR-POCU”. Din acest motiv, aleşilor li se solicită votul în regim de urgenţă pentru cele două documentaţii necesare în cazul proiectelor de asfaltare şi canalizare.

În cazul asfaltării, valoarea lucrărilor derulate pe o lungime de 2.800 ml este estimată la 2.328.235 lei, iar cea aferentă extinderii canalizării, la 997.815 lei.
„Asociaţia Grupul de Acţiune Locală Câmpulung Muscel este beneficiara Strategiei de Dezvoltare Locală, aprobată prin H.C.L. nr.142/28.11.2017, în baza căreia se implementează proiectul „Sprijin pentru funcţionarea Grupului de Acţiune Locală Câmpulung Muscel. Valoarea fişelor de intervenţie aferente SDL este de aproximativ 7 milioane euro, fonduri europene nerambursabile, alocate pentru dezvoltarea zonelor urbane marginalizate.

În Strategia de Dezvoltare Locală, implementată de Asociaţia GAL Câmpulung Muscel, sunt identificate trei zone urbane marginalizate – Cazărmilor, Pescăreasa şi Grui -, care nu au, printre altele, asigurat accesul populaţiei la serviciile publice: alimentare cu apă potabilă, gaze naturale şi sistem de canalizare menajeră şi pluvială sau o infrastructură rutieră compatibilă cu secolul XXI. Fişele de proiect cuprinse în SDL au ca obiectiv remedierea acestor deficienţe, astfel încât populaţia din aceste zone să beneficieze de servicii. Zona este propusă pentru dezvoltare în cadrul mai multor proiecte cu fonduri europene derulate prin măsurile lansate de Asociaţia GAL Câmpulung Muscel, inclusiv extinderea reţelei de gaze naturale şi realizarea unei infrastructuri rutiere moderne.”, este prezentarea acestui program valabil în cele trei cartiere periferice.
Claudiu VIŞAN

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!