10.1 C
Campulung Muscel
19/05/2024

Închirierea garajelor, copertinelor şi magaziilor, prelungită cu şase luni, până la finalul lui iunie 2021

Aleşii câmpulungenilor au pregătit pentru ultima şedinţă de consiliu din 2020, care are loc exact astăzi, un proiect de hotărâre care are menirea de a prelungi contractele de închiriere pentru suprafeţele de teren ce aparţin domeniului public şi privat al municipiului Câmpulung, ocupate de construcţii provizorii (garaje, copertine, magazii). Propunerea pentru cele 863 de persoane în cauză vizează o perioadă de închiriere de şase luni, respectiv din 1 ianuarie 2021, până pe 31 iunie 2021. 

Prelungirea duratei contractelor de închiriere se face prin încheierea unui act adiţional, care va avea viza pentru îndeplinirea condiţiilor legale urbanistice, de amenajare a teritoriului şi a condiţiilor de amenajare în construcţii din partea Direcţiei Tehnice şi de Urbanism. Autorităţile intenţionau, în urmă cu câţiva ani, – la nivel declarativ, nu şi în fapt – să demoleze aceste construcţii şi să construiască parcări care să fie închiriate către posesorii de autoturisme. 

„Solicitarea mea este aceea ca, începând cu 1 ianuarie 2016, să nu se mai continue prelungirea contractelor la garaje, pentru că vom veni cu un proiect să le dărâmăm şi cu asta basta. Sunt foarte urâte, este foarte multă mizerie printre ele şi în spatele lor, iar unele nu sunt folosite în scopul pentru care au fost construite. Construim parcări, le delimităm, le numerotăm şi le concesionăm sau închiriem ori către asociaţii, ori către cine doreşte. Parcări asfaltate, în condiţii civilizate.”, preciza  consilierul local Ionel State. 

Închirierea suprafeţelor de teren, care aparţin domeniului public sau privat al Municipiului Câmpulung către persoane fizice, care le ocupă cu construcţii provizorii, s-a făcut printr-o Hotărâre de Consiliu Local din 28 iulie 2005. Pe 29 noiembrie 2018, Consiliul Local a aprobat prelungirea duratei contractelor de închiriere cu încă doi ani, respectiv de la 1 ianuarie 2019 şi până la 31 decembrie 2020.

În prezent, în evidenţele Primăriei Câmpulung figurează înregistrate 863 de contracte de închiriere şi, în conformitate cu prevederile contractuale, chiriaşii achită 12 lei / metru pătrat / an, tariful aprobat prin Hotărârea Consiliului Local din 30 iulie 2020. Astfel, pe 30 noiembrie 2020, conform execuţiei bugetare, din închirierea acestor suprafeţe de teren a fost în casată suma de 162.323 lei.

Şi, cum vă spuneam, Executivul vine în faţa aleşilor cu propunerea de prelungire a acestor contracte, aflate în derulare şi care expiră pe 31 decembrie 2020, pe o perioadă de numai şase luni, până la 30 iunie 2021, timp în care se va stabili ce se va întâmpla cu aceste construcţii provizorii, situate pe domeniul public. Ama IVAN

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!