6.3 C
Campulung Muscel
29/03/2024

În lunile octombrie şi noiembrie, la Muzeul Municipal, realitatea virtuală aduce la viaţă exponatele

De fiecare dată când ai vizitat un muzeu ţi-ai închipuit cum ar fi să atingi şi să manevrezi un obiect. Vitrinele ţi-au tăiat avântul. ACUM e momentul să-ţi îndeplineşti dorinţa.
La Muzeul Municipal Câmpulung, în octombrie şi noiembrie, realitatea virtuală aduce la viaţă exponatele. Cu ajutorul specialiştilor Muzeului Judeţean de Istorie şi Artă Zalău piese de patrimoniu şi-au dezvăluit secretele, fiind scanate şi modelate 3D, pentru a oferi o experienţă imersivă şi interactivă.
„Vizitatorul are posibilitatea să interacţioneze cu obiectele, aflând în timp real informaţii despre aceste obiecte în contextul istoricului Câmpulungului din secolul în care a trăit negustorul Neacşu, autorul primului document scris în limba română. Dacă este interesat de ce obiecte foloseau contemporanii lui Neacşu – sau doar doreşte să ia contact cu realitatea virtuală – într-un altfel de joc – este aşteptat la Muzeul Municipal pentru a trăi o experienţă unică – în care trecutul şi viitorul se împletesc, cu ajutorul tehnologiei.”, ne-a declarat Alexandru Oprea, managerul Muzeului Municipal Câmpulung.
Doar în 15 şi 16 octombrie, tot la Muzeul Municipal, vizitatorii pot trăi experienţa unui traseu virtual 3D al celui mai mare castru roman de pe teritoriul României – Porolissum.
VReau la muzeu (din Câmpulung) este un proiect al Muzeului Municipal Câmpulung şi al Muzeului Judeţean de Istorie şi Artă-Zalău, parte a Programului „Câmpulung – capitala scrisului românesc”, finanţat de Guvernul României şi Primăria Municipiului Câmpulung.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!