26/01/2025

Concertul de colinde „Auzi îngerii în cor” a adus bucuria cântecelor de Crăciun la Câmpulung

La Casa de Cultură a Sindicatelor Câmpulung a avut loc, de curând, concertul de colinde „Auzi îngerii în cor”, un eveniment ajuns la cea de-a XIII-a ediţie şi prezentat de Bianca Maria Popescu, realizator al emisiunii „Întâlnire cu prietenii muzicii”. Organizarea a beneficiat de sprijinul directoarei instituţiei, Camelia Tudoran, şi de al arhitectei Ioana Binică, cea care s-a, împreună cu elevi ai Şcolii Gimnaziale „Nanu Muscel”, a contribuit la decorarea sălii de spectacol.

Evenimentul a fost deschis de Corul „Muscelul” de la Şcoala de Muzică din Câmpulung, coordonat de profesorul Ion Guiman şi acompaniat de profesorul Mădălin Ţîru, interpretând colinde tradiţionale şi internaţionale, precum „Steaua”, „Plecarea magilor”, „Mărire-ntru cele-nalte” şi „Carol of the bells”.

Formația de viori a aceleiași școli, coordonată de profesoara Ecaterina Nițescu, a continuat programul cu piese instrumentale. Aceștia au interpretat „Bună seara, gospodari!”, un colind care marchează sosirea colindătorilor, „Adeste Fideles”, ce invită ascultătorii să se închine pruncului sfânt, „Deck the Halls”, cu tonuri festive, „Joy to the World”, un imn al bucuriei nașterii Mântuitorului, „We Wish You a Merry Christmas”, ce transmite urări de sărbători, și „Colindița”, o piesă plină de emoție tradițională.

Grupul vocal „Steluțe Muscelene”, format din elevii clasei a III-a A de la Școala Gimnazială „Nanu Muscel” și coordonat de învățătoarea Mihaela Pîrșan, a adus în fața publicului colindele „A venit, a venit iarna!”, ce exprimă bucuria primelor semne ale sărbătorii, „Leagăn verde, legănel”, ce evocă duioșia momentului nașterii pruncului, „Asta-i seara luminoasă”, și „Colindița nu-i mai multă”, o urare tradițională specifică zonei.

Bianca Maria Popescu a susținut un moment special, interpretând la nai și vioară piese inspirate din tradiția colindului românesc.

Grupul vocal al Școlii Gimnaziale Nr. 1 Bughea de Sus, coordonat de profesorul Eugen Manta, a prezentat o selecție variată de colinde tradiționale, incluzând „Ia sculați voi, gazde mari!”, o chemare la trezire pentru gazdele primitoare, „Seară de Crăciun”, ce descrie liniștea și sfințenia acestei seri, „Mâine anul se-nnoiește”, un cântec despre trecerea timpului, „Noi umblăm să colindăm”, ce vorbește despre obiceiul colindătorilor, „Plugușorul”, o urare agrară de belșug, și „Capra”, o piesă tradițională.

Grupul de Fluierași „Ion Arsene” din Poienarii de Muscel, format prin inițiativa Nicoletei Filofteia Șulcă și a lui Narcis Manole, a impresionat cu interpretarea pieselor „Bună dimineața la Moș Ajun”, un colind de început de seară, „Astă seară-i seară mare”, ce marchează importanța sărbătorii, „Moș Crăciun cu plete dalbe”, o piesă clasică ce îl aduce în prim-plan pe Moș Crăciun, și „Mânioasa”, o piesă din folclor.

Un alt moment artistic al Biancăi Maria Popescu a inclus interpretări la vioară și nai, cu un repertoriu adaptat spiritului sărbătorii.

Grupul vocal al Școlii Gimnaziale Cotești-Godeni, coordonat de profesoarele Camelia Aldea, Diana Bîlcan și Florentina Dumitrașcu, a adus în fața publicului colindele „La fereastră”, un cântec ce sugerează intimitatea și apropierea de spiritul sărbătorii, „A venit și Sfânt Vasile”, dedicat începutului de an, și „Colindița”, o piesă tradițională românească.

Grupul Vocal „Flori de Măr” din Voinești-Dâmbovița, sub îndrumarea profesoarei Rodica Voicu, a interpretat colinde precum „Colinde, colinde”, un cântec nostalgic despre tradiții, „Doamne, doamne”, ce invocă protecția divină, „Moș Crăciun”, o piesă dedicată generozității și magiei sărbătorilor, „În seara de Moș Ajun”, care celebrează apropierea Crăciunului, și „Dimineața de Crăciun”, care descrie bucuria zilei de sărbătoare.

Concertul a fost încheiat cu o ultimă prestație a Biancăi Maria Popescu, care a interpretat piese la vioară și voce, încheind seara într-o notă emoționantă. La final, Camelia Tudoran, directorul Casei de Cultură a Sindicatelor, i-a înmânat Biancăi Popescu, în semn de recunoştinţă, o diplomă de excelenţă: „Vă mulţumesc din suflet că aţi venit şi aţi participat la acest eveniment şi că aţi rămas până la final! Nu prea se întâmplă acest lucru! Pentru că toată lumea a primit diplome, cum era normal, pentru efortul depus şi pentru talentul copiilor, Casa de Cultură a Sindicatelor îi înmânează o diplomă de excelenţă, aşa cum merită, Biancăi Maria Popescu. Sărbători fericite şi să ne vedem într-un an mai bun şi noi, mai buni!”, a transmis aceasta.

Robert Adrian ŞTEFAN

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!