18.5 C
Campulung Muscel
22/06/2024

1 Decembrie, sărbătorit la Ţiţeşti

Şi comuna de la graniţa Muscelului, Ţiţeşti, a prezentat un program special dedicat zilei de 1 Decembrie. 

Deschiderea evenimentului a avut loc în sala de festivităţi a Primăriei, iar profesorul doctor Ion Dumitrescu le-a prezentat tuturor invitaţilor proiectul: „Momente cruciale ale ultimului veac de istorie naţională”. Imediat după prezentarea proiectului, a urmat marşul tricolorului românesc în cinstea Marii Uniri, realizat de un grup format din 100 de copii, purtând drapele tricolore, însoţiţi de fanfara Casei de Cultură Ţiţeşti, pe traseul: Monumentul Eroilor din satul Valea Stânii – Monumentul Eroilor din centrul civic – Troiţa Eroilor din satul Bucşeneşti-Lotaşi – centru civic. 

De asemenea, la Monumentul Eroilor din centru, un sobor de preoţi şi administraţia locală au realizat un  Tedeum în cinstea eroilor, cu o depunere de coroane şi un program artistic susţinut de elevii Şcolii Gimnaziale „I.C. Lăzărescu”, iar apoi s-a inaugurat punctul muzeal al comunei Ţiţeşti, în incinta Casei de Cultură. 

După inaugurare, finalul Zilei Naţionale a României, sărbătorită la Ţiţeşti, a fost marcat cu spectacolul „Hai să dăm mână cu mână” – în cinstea Centenarului şi a adus pe scenă copiii Şcolii Gimnaziale „I.C.Lăzărescu” Ţiţeşti, pe soliştii: Anca Savu, Liliana Păduraru, Adelina Olteanu, Puiu Nicolescu şi invitatul special, mult aşteptat de toţi cei prezenţi: Ilie Dură.

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!