13 C
Campulung Muscel
02/12/2023

Ministrul Mediului a aprobat împuşcarea unui urs din Fondul Cinegetic Stoeneşti

Cinci urşi de pe raza unor fonduri de vânătoare din judeţele Argeş, Mureş şi Suceava vor fi împuşcaţi în baza unor ordine ale ministrului Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna. Actele normative, publicate miercuri, 29 septembrie, în Monitorul Oficial, prevăd recoltarea prin metoda „la pândă” a celor cinci urşi, unul din Argeş şi câte doi din Mureş şi Suceava.
Animalele care vor fi împuşcate provin de pe raza Fondurilor Cinegetice nr. 20 Stoeneşti, judeţul Argeş; nr. 11 Teşna şi nr. 20 Valea Putnei, din judeţul Suceava; nr. 13 Hărţău şi nr. 25 Săcal, din judeţul Mureş.
Potrivit ordinelor de ministru, recoltarea urşilor se face prin derogare de la prevederile art. 33, alin. (1) din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 57/2007, privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei şi faunei sălbatice. „Derogarea se stabileşte pentru 20 de zile de la data intrării în vigoare a prezentului ordin”, se arată în fiecare dintre cele cinci acte normative semnate de secretarul de stat Robert Eugen Szep. Exemplarul din specia urs brun va fi recoltat numai după ce a fost identificat şi atent monitorizat, sarcina revenindu-i administratorului fondului cinegetic pe care se află animalul care urmează împuşcat. “E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!