5.6 C
Campulung Muscel
September 21, 2021

Pentru siguranţa turiştilor, salvamontiştii câmpulungeni au împrospătat marcajele şi au montat indicatoare noi

Marcarea traseelor montane în scopul ghidării turistului este cea mai comună formă de orientare turistică. Marcajul se aplică în special pe trunchiurile copacilor, stânci, sau pe structuri realizate de oameni, stâlpii din golurile alpine. Marcarea traseelor se face, în special, pe copaci sau stânci înalte pentru ca semnele să nu fie acoperit de zăpadă, dar se poate face şi pe pietre, stânci acolo unde relieful nu permite altfel, de exemplu pe creste. Cunoaşterea reliefului zonei şi a marcajelor forestiere poate ajuta turistul să se orienteze cu uşurinţa astfel încât să se întoarcă în siguranţă de pe munte. Interpretarea corectă a marcajelor turistice este foarte importantă, cu toate acestea ea nu înlocuieşte utilizarea unei hărţi. Se recomandă consultarea prealabilă a topografiei zonei, înaintea pornirii pe traseu.

Salvamontiştii câmpulungeni au împrospătat marcajele traseelor montane spre refugiul Iezer, respectiv Crucea Albastră şi Punct Albastru, dar au amplasat şi nenumărate săgeţi de marcaj, noi, în Masivul Piatra Craiului. În plus, salvatorii montani au anunţat că mai multe persoane, printre care şi Gabriel Blănaru, au donat o mochetă pentru refugiul Iezer, rugându-i pe cei care înnoptează acolo să păstreze curăţenia şi să-şi i-a cu ei ambalajele, resturile alimentare şi de igienă.

Tot ca o măsură de siguranţă pentru turişti, a fost anunţat faptul că s-a reparat refugiul din Şaua Funduri, au fost etanşate geamurile cu silicon şi apoi cu fibră de sticlă cu răşină. E.M.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!