5.6 C
Campulung Muscel
September 21, 2021

DSVSA Argeş a confiscat peste 19 tone de produse alimentare

În contextul actual al evoluţiei pandemiei de COVID-19, pentru evitarea diseminării virusului, cât şi pentru protecţia populaţiei şi a personalului propriu, DSVSA Argeş şi-a adaptat activitatea, astfel încât în toate unităţile care produc, procesează, depozitează, transportă şi comercializează produse alimentare de origine animală şi nonanimală, medicii veterinari oficiali sunt prezenţi permanent, pe toată perioada de lucru, asigurându-se ca toate produsele rezultate să respecte toate normele de calitate şi salubritate.

În cursul lunii august, în unităţile de producţie şi de comercializare, Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Argeş a efectuat 421 controale. Tot luna trecută, pentru neconformităţile constatate, consilierii DSVSA Argeş au aplicat 19 sancţiuni contravenţionale, din care 2  avertismente scrise şi 17  amenzi, în valoare totala de 45.600 lei. Opt amenzi, în sumă de 9.600 lei, au fost pentru comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare şi a hranei pentru animale în spaţii necorespunzătoare sau neaprobate sanitar veterinar şi fără respectarea condiţiilor de igienă, conform prevederilor legislaţiei în vigoare. O amendă de 1.800, a fost pentru nedeţinerea autorizaţiei de transportator sau a celei pentru mijlocul de transport animale vii. 24.800 lei au totalizat patru amenzi, pentru manipularea produselor alimentare şi a hranei pentru animale cu încălcarea normelor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor; şi pentru nerespectarea normelor stabilite de Autoritatea Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor privind întreţinerea spaţiilor de prelucrare, depozitare şi de valorificare a produselor alimentare, precum şi a instalaţiilor, utilajelor şi a ustensilelor de lucru folosite. O sancţiune de 7.000 lei a fost aplicată pentru practicarea, în cadrul unităţilor de producţie sau de distribuţie a produselor medicinale veterinare, a altor activităţi decât a celor pentru care au fost autorizate; şi pentru deţinerea de produse medicinale veterinare cu termen de valabilitate depăşit în spaţii neamenajate special în acest scop. 1.200 lei a fost încă o amendă pentru nerespectarea normelor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind condiţiile de depozitare a produselor alimentare, a produselor de nutriţie pentru animale şi a produselor de uz veterinar. Alte două sancţiuni, care au totalizat 1.200 lei, au fost pentru vânzarea sau înstrăinarea în orice mod a animalelor, cumpărarea ori luarea acestora în proprietate cu orice titlu, fără documentele prevăzute de legislaţia sanitară veterinară în vigoare.

În cadrul controalelor din luna august, angajaţii DSVSA Argeş au confiscat 19.470 kg produse alimentare de origine animala, în valoare de 97.350 lei. E.M.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!