5.6 C
Campulung Muscel
September 21, 2021

Lucian Ionescu s-a văzut şi prefect

Subprefectul Lucian Ionescu a confirmat, sâmbătă după amiază, informaţia vehiculată încă de joi, 9 septembrie 2021, imediat după vestea demiterii prefectului Emilia Mateescu. Şi anume că el va exercita prerogativele funcţiei, şi nu Emanuel Soare, care a mai condus Prefectura, timp de un an, în cea mai complicată situaţie medicală traversată de judeţul nostru. Sâmbătă, 11 septembrie 2021, liberalul câmpulungean a anunţat că, prin ordin de ministru, a fost desemnat să preia atribuţiile funcţiei de prefect, pe o perioadă limitată, până la numirea ocupantului oficial. „Activitatea Instituţiei Prefectului Argeş va fi coordonată de cei doi subprefecţi.”, a precizat într-un comunicat remis presei Lucian Ionescu. Alături de Emanuel Soare, Ionescu ocupă funcţia de subprefect din luna martie a acestui an.

Deocamdată, politica l-a tot urcat pe Ionescu

După trei mandate de consilier local, începând cu 2008, până în 2020, Lucian Ionescu s-a orientat inspirat către judeţ, acceptând să intre în echipa Prefecturii Argeş pe 2 martie 2020, când a fost promovat în funcţia de director de Cancelarie. A ocupat această poziţie până la începutul lunii august a anului trecut, când Emanuel Soare a renunţat, temporar, la calitatea de prefect, fiind implicat în cursa electorală pentru şefia Consiliului Judeţean, cursă soldată cu un eşec.

Ajuns din nou în Consiliul Local al municipiului Câmpulung, în urma alegerilor din 27 septembrie, liberalul Lucian Ionescu a anunţat, pe 2 octombrie 2020, că va renunţa la acest mandat, pentru a fi din nou alături de prefectul Emanuel Soare, repus în funcţie, pe 1 octombrie, prin Hotărâre de Guvern, în calitate de şef de cabinet al acestuia. Era o mutare aşteptată, care a lăsat loc liber în Consiliul Local următorului candidat de pe listă, medicul Anca Dumitrescu.

Lucian Mihai Ionescu este de profesie informatician, a lucrat aproape tot timpul în privat (a avut o pauză de 10 luni, în perioada mai 2013 – martie 2014, când a fost numit director la CS Muscel) la una dintre cele mai importante reţele de televiziune şi internet prin cablu, ca manager Operaţiuni Reţea.
Pe linie politică, ocupă, în prezent, funcţia de secretar trezorier al Biroului Politic Local al PNL Câmpulung, în urma alegerilor din 18 iunie 2021. Totodată, după alegerile de la PNL Argeş, din 24 iulie, Lucian Ionescu se numără, alături de muscelenii Ionel State şi Nicolae Tarbă, printre cei opt vicepreşedinţi ai organizaţiei judeţene. „E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!