12.8 C
Campulung Muscel
20/05/2024

Sute de români îşi pun casele la dispoziţie pentru a găzdui refugiaţi din Ucraina

  • Grupul VOLUNTARI ÎN EUROPA ajută cetăţenii ucraineni fugiţi de spaima războiului să găsească un adăpost în România
  • Între sutele de români dispuşi să ajute cu o locuinţă şi mâncare pe termen nelimitat este şi un argeşean de-al nostru  

Mobilizare susţinută pe grupul de Facebook VOLUNTARI ÎN EUROPA, pentru a ajuta refugiaţii din Ucraina care au început să sosească în România! Sute de români s-au oferit să-i găzduiască, fie în apartamente disponibile, fie în case nelocuite, fie să-i accepte în mijlocul familiilor lor în această perioadă cumplită. Sunt semeni care şi-au pus la dispoziţiile serviciile pentru a-i ajuta cu transportul pe cetăţenii nevoiţi să treacă graniţa. Sunt sute de astfel de anunţuri, prin care fie se cere ajutor, fie se oferă ajutor de la proprietari de imobile din toată ţara dispuşi să sprijine cu cazare, hrană, îmbrăcăminte, medicamente ş.a.m.d. „Femeile, copiii, oamenii bolnavi au prioritate”, este condiţia unora dintre semenii generoşi, care au reacţionat din prima zi a conflictului. Unii nu numai că-şi pun casele la dispoziţie gratis, dar sunt dispuşi să le plătească şi drumul! Foarte mulţi fac precizarea că nu cer bani pentru găzduire şi, în plus, suportă cheltuielile cu mâncarea şi căldura.

Unul dintre membrii grupul VOLUNTARI ÎN EUROPA este argeşeanul Ionuţ Marinescu, care trăieşte în comuna Bârla. Sunt dispus să ajut la cazarea refugiaţilor din Ucraina, deţin o casă în judeţul Argeş. Sunt oameni disperaţi care au nevoie de ajutorul nostru, al tuturor românilor. Unde mâncăm noi o pâine, mănâncă şi o familie, un copilaş, o bunică, etc.! Deţin trei fast-food-uri şi aş putea ajuta cu mâncare pe timp nelimitat. Mi se rupe sufletul când văd copii şi părinţi disperaţi. Doamne, ajută!”, îşi oferă sprijinul Ionuţ Marinescu, ale cărui mesaj şi gest ar putea fi o inspiraţie şi pentru muscelenii noştri care îşi permit să-i copieze exemplul.

Dacă sunt musceleni care simt aceeaşi dorinţă şi beneficiază de spaţiu locativ pe care nu-l folosesc sau pot ajuta cu hrană, intermediarul legăturii cu familiile alungate de război din ţara lor este grupul de Facebook VOLUNTARI ÎN EUROPA. „E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!