6.9 C
Campulung Muscel
23/02/2024

La Câmpulung, unităţile de învăţământ sunt pregătite să înceapă cursurile fizic

Luni, 13 septembrie, va fi prima zi a noului an şcolar 2021-2022. Acesta va avea 34 de săptămâni şi se va încheia pe 11 iunie 2022. Noul an şcolar este împărţit în două semestre şi trei vacanţe, din care două pentru toţi elevii, plus una pentru cei din ciclul primar şi copiii de la grădiniţă, fiind unul dintre cei mai scurţi ani şcolari din istoria recentă.

Primul semestru va avea 14 săptămâni, dispuse în intervalul 13 septembrie-22 decembrie 2021. Al doilea are 20 de săptămâni de cursuri, între 10 ianuarie 2022 şi 10 iunie 2022, cu includerea programul „Şcoala Altfel” în perioada 8-14 aprilie. Fac excepţie de la aceste prevederi elevii claselor terminale. Pentru liceenii din clasele a XII-a, a XIII-a seral şi frecvenţă redusă, anul şcolar are 32 de săptămâni şi se încheie pe 27 mai 2022. Pentru clasele a VIII-a, cursurile se întind pe 33 de săptămâni şi se termină pe 3 iunie 2022, iar pentru cei din învăţământul liceal – filiera tehnologică, respectiv învăţământul profesional, anul are 37 de săptămâni.
La nivelul Argeşului, aşa cum a transmis inspectorul şcolar general Alina Ramona Manea, astăzi, 10 septembrie, vor fi comunicate stadiul pregătirilor unităţilor de învăţământ, în vederea începerii noului an şcolar, în condiţii de siguranţă; măsurile obligatorii privind prevenirea şi combaterea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, care se vor aplica în unităţile de învăţământ preuniversitar, conexe, instituţiile de învăţământ, în scopul asigurării dreptului la învăţătură şi a dreptului la sănătate, pentru beneficiarii primari ai dreptului la învăţătură, studenţi şi personal din sistemul naţional de învăţământ. În acelaşi timp, vor fi transmise noile scenarii de funcţionare a şcolii. Verde, până la rata de 6 la mie; galben, între 6 la mie şi carantină; roşu-în carantină.

La Câmpulung, administraţia locală a transmis că toate unităţile de învăţământ sunt pregătite să înceapă cursurile fizic. Până în prezent, n-au fost stabilite normele legate de festivităţi, care ar trebui să lipsească şi anul acesta, ca măsură preventivă pentru elevi, părinţi şi cadre didactice. “E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!