5.6 C
Campulung Muscel
September 21, 2021

Copiii s-au familiarizat cu meşteşugurile zonei Muscel

Săptămâna trecută, între 19 şi 24 iulie, GAL Câmpulung Muscel a participat, ca partener, împreună cu GAL Muscel, în cadrul proiectului de cooperare „Promovarea în comun a valorilor, locurilor, tradiţiilor şi produselor locale muscelene”, la activitatea „Desfăşurarea unor ateliere comune de lucru pentru copii şi/sau adulţi, cu scopul conservării şi transmiterii mai departe a meşteşugurilor tradiţionale muscelene”.
Pentru fiecare zi a fost stabilit câte un atelier pentru copii, care s-a ţinut pe teritoriul GAL Muscel, dar şi pentru adulţi, care a fost în zona GAL Câmpulung Muscel, cu scopul principal de a conserva şi transmite mai departe meşteşugurile tradiţionale din zona Muscel.
Copiii au participat la trei ateliere, unul de cusut pe etamină (pe 19 şi 20 iulie); de pictură cu acuarelă pe suport de carton (pe 21 şi 22 iulie); şi de ceramică-modelaj şi decorare prin pictură (între 23 şi 24 iulie).
De partea cealaltă, adulţii s-au implicat la atelierele de olărit, organizat pe 23 iulie şi la cel de pictură, din 24 iulie. „Din teritoriul GAL Câmpulung Muscel au participat 23 de copii şi 4 adulţi. A fost o săptămână încântătoare, în special pentru copii, care, pe lângă abilităţile practice dobândite, au avut prilejul să lege noi prietenii cu copiii din comunele participante la acest eveniment, Lereşti, Valea Mare Pravăţ, Bughea de Jos, Rucăr.”, au transmis reprezentanţii GAL Câmpulung Muscel.
Pe lângă acţiunea derulată săptămâna trecută, vor exista şi altele. Va fi organizată o tabără de film; se va pune în scenă o piesă de teatru; se va dezvolta o aplicaţie informatică pe telefonul mobil şi web, cu elemente legate de patrimoniul şi identitatea locale; un catalog de promovare a teritoriilor celor două GAL-uri; derularea în comun a unui traseu istoric cultural şi religios, în cadrul căruia vor fi vizitate principalele monumente istorice, culturale şi religioase. “E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!