6.9 C
Campulung Muscel
23/02/2024

Peste 100 kg de caş, confiscate de la comercianţii din Rucăr şi Dâmbovicioara, care vând pe marginea drumului

La sfârşitul săptămânii trecute, între 23 şi 25 iulie, poliţiştii câmpulungeni împreună cu reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Argeş au desfăşurat o acţiune de verificare a modului de comercializare a produselor alimentare de origine animală şi nonanimală, precum şi a condiţiilor sanitare veterinare în care operatorii economici îşi desfăşoară activitatea. Au fost verificaţi mai mulţi comercianţi care expuneau spre vânzare alimente pe raza comunelor Rucăr şi Dâmbovicioara, pe traseul Rucăr-Bran, ocazie cu care au fost aplicate 7 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 8.400 de lei, conform H.G. 984/2005, privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, totodată fiind confiscate produse din carne, lapte şi fructe.
„Echipe de control DSVSA Argeş în colaborare cu agenţi ai Poliţiei Municipiului Câmpulung, au desfăşurat o acţiune de verificare a modului de comercializare a produselor alimentare de origine animală şi nonanimală precum şi a condiţiilor sanitare veterinare în care operatorii economici îşi desfăşoară activitatea. Au fost verificaţi mai mulţi comercianţi – persoane fizice – care expuneau spre vânzare alimente pe traseul Rucăr- Bran, fără a deţine autorizaţii de funcţionare, fără a avea condiţii igienice corespunzătoare de expunere, depozitare şi comercializare a produselor alimentare, fără a putea dovedi provenienţa şi calitatea lor, fără elemente de identificare. Pentru aceste motive, au fost aplicate 7 sancţiuni contravenţionale cu amendă totală în valoare de 8.400 de lei; au fost confiscate şi denaturate 11 kilograme produse din carne, 102 kilograme produse lactate (caş afumat, brânză de burduf ), 75 litri sirop fructe, 4 kilograme şerbet fructe. Acţiunea a avut ca scop conştientizarea atât a vânzătorilor cât şi a cumpărătorilor cu privire la pericolul achiziţionării şi consumării unor produse nesigure, care le pot afecta grav starea de sănătate.”, a transmis directorul DSVSA Argeş, dr. Sorin Sorescu. “E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!