-0.4 C
Campulung Muscel
10/12/2023

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale va instala un receptor DMR la Dâmbovicioara, în sprijinul Salvamont

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a instalat în această săptămână încă un repertor DMR, în localitatea Nucşoara, pentru a lărgi aria de comunicaţii a Salvamont Argeş. Dispozitivul este unul performant, asigurând semnal inclusiv în baza de salvare de la Sboghiţeşti. Un astfel de dispozitiv urmează să mai fie instalat în curând în comuna Dâmbovicioara.
„În ultimii ani a existat o preocupare constantă a STS în a sprijini comunicaţiile în zone izolate, cum sunt şi cei peste 1000 km pătraţi din munţii Argeşului, unde nu aveam nicio posibilitate de a putea gestiona aşa cum trebuie o intervenţie la accident montan. Urmează repertorul de la Dâmbovicioara, care va aduce comunicaţii DMR în cheile înguste ale Pietrei Craiului şi Leaotei!”, informează Salvamont Argeş. Potrivit specialiştilor, „DMR este prescurtarea de la Digital Mobile Radio și utilizează protocolul Motorola TRBO pentru comunicaţii. Ca şi alte moduri digitale, cum ar fi D-Star, C4FM şi APCO P25, protocolul TRBO vă transformă vocea într-o formă digitală şi o trimite prin RF (cu alţi biţi de informaţii incluse) şi vă permite să comunicaţi cu alte radiouri DMR, hotspoturi, Repetoare DMR, care sunt conectate în reţea în întreaga lume prin intermediul internetului. Ceea ce face ca DMR să iasă în evidenţă de la unele dintre celelalte moduri digitale este că utilizează TDMA (Time-Division Multiple Access) pentru a împărţi o singură frecvenţă în 2 „canale” distincte sau sloturi de timp. Făcând acest lucru, puteţi avea două conversaţii care se întâmplă simultan, folosind o frecvenţă”.
Alex BARBU

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!