25.2 C
Campulung Muscel
August 3, 2021

Curtea de Apel i-a mărit condamnarea lui Ţâroiu la un an de închisoare cu suspendare

Curtea de Apel Piteşti l-a condamnat astăzi pe fostul primar Liviu Ţâroiu. Sentinţa definitivă este mai mare cu o treime decât cea dată de Judecătoria Câmpulung, iar numărul de zile pe care trebuie să le facă în folosul comunităţii, la Primărie, i-au fost dublate. În plus, trebuie să achite şi cheltuielile judiciare.

Fostul edil Liviu Ţâroiu a fost judecat după ce, anul trecut, de Bobotează a băut, s-a urcat la volanul SUV-ului Primăriei şi, în drum spre casă, la semaforul de la turn, s-a cocoţat pe maşina unor tineri, care aşteptau la semafor. În incident n-au fost rănită nicio persoană, au existat doar pagubele materiale, edilul fiind cercetat după ce s-a dovedit că era băut la volan.

Pentru infracţiunea de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe a fost condamnat de Judecătoria Câmpulung pe 4 mai 2021 la 9 luni de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei pe durata a doi ani, termen de supraveghere. A fost obligat de instanţă să presteze 30 de zile, muncă în folosul comunităţii la Complexul de Servicii Comunitare – Centrul de Primiri în Regim de Urgenţă a Victimelor Violenţei în Familie din Câmpulung, şi să suporte cheltuielile judiciare, de 260 de lei.

Sentinţa Judecătoriei Câmpulung a fost atacată de Parchet, dar şi de Ţâroiu, iar Curtea de Apel Piteşti s-a pronunţat astăzi, 21 iulie, după o amânare.

La solicitarea Parchetului, instanţa superioară a desfiinţat în parte hotărârea Judecătoriei, şi a stabilit pentru Liviu Ţâroiu o condamnare de un an de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe o durată de doi ani. În acest interval are de respectat mai multe măsuri: să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Argeş la datele fixate de acesta; să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte cinci zile; să comunice schimbarea locului de muncă, informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. Inculpatului i-a fost impus să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către Serviciul de Probaţiune Argeş sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate, şi să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 zile, la Primăria Municipiului Câmpulung sau Consiliul Local Câmpulung. Fostului primar i-a fost atrasă atenţia că, dacă pe durata termenului de supraveghere va comite o nouă infracţiune, îi va fi revocată suspendarea executării pedepsei.

În schimb, apelul declarat de inculpat împotriva sentinţe penale date de Judecătoria Câmpulung, a fost respins ca nefundat. Politicianul va trebui să achite alţi 300 de lei, cheltuielile judiciare făcute de stat. Sentinţa Curţii de Apel Piteşti este definitivă.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!