14.6 C
Campulung Muscel
28/05/2023

Sute de argeşeni amendaţi că nu purtau mască

La finele săptămânii, în afară de cei care sunt în izolare, oamenii legii cu atribuţii în domeniul ordinei şi siguranţie publice, pentru prevenirea şi combaterea răspândirii COVID-19, au controlat societăţi comerciale, dar şi persoane fizice, dacă respectă măsurile de protecţie individuală, şi au fost date numeroase sancţiuni. Autorităţile fac apel la cetăţeni să poarte mască de protecţie, să evite zonele aglomerate şi să respecte distanţarea fizică şi igiena mâinilor, mai ales că în ultima perioadă ne confruntăm cu o creştere accelerată a numărului de cazuri COVID.

Vineri, 3 iulie, au fost verificate 961 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor de izolare sau carantină, în Argeş fiind la acea dată 1.023 de persoane în izolare. Poliţiştii argeşeni au efectuat controale la 13 societăţi comerciale, iar ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 75 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 3.000 de lei, toate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală. La rândul lor, jandarmii argeşeni au aplicat patru avertismente scrise pentru nerespectare obligativităţii purtării măştii de protecţie în spaţiile comerciale. Pompierii argeşeni au efectuat şi ei controale la şase societăţi comerciale şi au verificat 33 de persoane, şase fiind surprinse în spaţii închise fără mască de protecţie, primind avertisment.

Zeci de sancţiuni au fost aplicate şi sâmbătă, 4 iulie, când poliţiştii au verificat 35 de societăţi comerciale şi, ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 72 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de totală de 47.100 de lei, toate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală. Jandarmii au dat o amendă de 500 lei şi 13 avertismente pentru nepurtarea măştii în spaţii închise. Pompierii au controlat patru societăţi comerciale şi 121 de persoane, au depistate 12 persoane, care nu respectau măsurile de protecţie individuală, una a fost amendată cu 500 de lei, iar celelalte 11 au primit avertismente.

Duminică, 5 iulie, 179 de argeşeni au fost sancţionaţi pentru că nu purtau mască de protecţie. În această zi, poliţiştii au ajuns la 126 de societăţi comerciale şi, ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 140 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de totală de 6.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală. Jandarmii au dat trei amenzi, în valoare de 2.000 de lei şi 11 avertismente, pentru nepurtarea măştii de protecţie, iar pompierii au intrat la nouă societăţi comerciale şi au verificat 146 de persoane. Dintre acestea, 25 au fost depistate nerespectând măsurile de protecţie individuală, în total, cuantumul amenzilor fiind de 5.000 de lei.

Luni, 6 iulie, Instituţia Prefectului a anunţat că poliţiştii argeşeni au verificat 58 de societăţi comerciale, iar ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 129 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de totală de 11.250 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală. Jandarmii argeşeni au dat şi ei o amendă, de 500 de lei unui bărbat în vârstă de 27 de ani, care se afla într-o sală de jocuri de noroc şi nu purta mască. Aceştia au mai emis şi trei avertismente, pentru aceeaşi abatere. Pompierii argeşeni au efectuat controale pentru verificarea respectării prevederilor Legii 55/2020 la două societăţi comerciale şi 400 de persoane. Dintre acestea din urmă, 11 au fost depistate nerespectând măsurile de protecţie individuală. În total, reprezentanţii ISU Argeş au aplicat amenzi în valoare de 3.500 de lei.

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!