20 C
Campulung Muscel
18/07/2024

Odată cu Înălţarea Domnului, Ziua Eroilor a fost comemorată la Mausoleul de la Mateiaş

Astăzi, odată cu sărbătorirea Înălţării Domnului, a fost comemorată Ziua Eroilor, prilej pentru comunitatea locală din Câmpulung să ia parte la ceremonia de comemorare a celor căzuţi pe frontul de luptă, ceremonie care s-a desfăşurat, ca în fiecare an, la Mausoleul Eroilor de la Mateiaş.

Ceremonialul militar a avut loc la Mausoleul Mateiaş şi a inclus secvenţe cunoscute de cei care agreează evenimentele desfăşurate de Armată: şeful de Stat Major al Batalionului 30 Vânători de Munte „Dragoslavele”, locotenent colonel Robert Ionuţ Ivaşcu, a primit onorul. A urmat intonarea Imnului Naţional al României şi oficierea serviciului religios de către preotul Garnizoanei Câmpulung, Daniel Oprescu.

După serviciul religios, au fost depuse coroane de flori la Monumentul Eroilor de la Mateiaş. La eveniment au participat primarul comunei Valea Mare Pravăţ, Petre Ionel Boncoi, viceprimarul Câmpulungului, Alin Vlădău, însoţit de colegii de partid, reprezentanţi ai instituţiilor MAI, membri ai Cultului Eroilor, precum şi elevii Şcolii Gimnaziale Nr.1 Valea Mare Pravăţ. Fiecare delegaţie a adus un omagiu prin depunerea de coroane şi jerbe de flori, simbolizând respectul pentru sacrificiul celor care au pierit pe câmpul de luptă. După depunerea coroanelor, ceremonia a continuat în incita Mausoleului, unde a fost ţinută o slujbă în cinstea militarilor care au luptat şi s-au sacrificat pentru patrie. Evenimentul s-a încheiat cu defilarea Batalionului 30 Vânători de Munte „Dragoslavele”.

R.A.Ș.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!