Cele 50 de paturi COVID de la Spitalul Câmpulung se reduc la jumătate
Este a doua înjumătăţire a numărului de locuri rezervate suspecţilor şi confirmaţilor pozitiv, după cea produsă la sfârşitul lunii iunie, când numărul a scăzut de la 109 la 50
Spitalul Municipal a furnizat din nou o temă de studiu pentru consilierii locali, solicitaţi să se pronunţe iar asupra reorganizării temporare a instituţiei de sănătate publică. Abia au aprobat reducerea la 50 a celor 109 paturi de spitalizare continuă pentru suspecţi şi bolnavi depistaţi pozitiv. Pe 30 iunie 2021, când Consiliul
Local a acordat un vot similar celui cerut ieri după amiază, cele 50 de paturi erau distribuite astfel: Secţia de Boli Infecţioase – 25 de paturi pentru spitalizare continuă; Secţia Chirurgie – 11 paturi pentru spitalizare continuă; Secţia Obstetrică – Ginecologie – 7 paturi pentru spitalizare continuă; Secţia A.T.I. – 3 paturi pentru spitalizare continuă; Secţia Neonatologie – 4 paturi pentru spitalizare continuă.
Ieri, 19 iulie 2021, când Executivul a convocat o şedinţă extraordinară, Legislativul municipal era solicitat să încuviinţeze a doua înjumătăţire a numărului de paturi COVID, în mai puţin de o lună. Conducerea Spitalului Municipal s-a adresat Direcţiei de Sănătate Publică Argeş, în scopul acceptării reorganizării temporare a unităţii, pentru desemnarea pacienţilor confirmaţi cu virusul COVID-19. Reorganizarea consta în scăderea de la 50 de paturi acordate pacienţilor infectaţi la 25, repartizate astfel:
=Secţia Boli Infecţioase: 11 paturi pentru spitalizare continuă;
=Secţia Chirurgie: 5 paturi pentru spitalizare continuă;
=Secţia Obstetrică – Ginecologie: 4 paturi pentru spitalizare continuă;
=Secţia A.T.I.: 3 paturi pentru spitalizare continuă;
=Secţia Neonatologie: 2 paturi pentru spitalizare continuă.
Documentaţia pregătită pentru şedinţa de ieri după amiază prevede că: „Secţia de Boli Infecţioase îşi va relua parţial activitatea de boli infecţioase non-COVID, cu 14 paturi pentru spitalizare continuă a pacienţilor adulţi, pe circuite complet separate de compartimentul COVID, după efectuarea curăţeniei şi dezinfecţiei terminale a spaţiilor şi verificarea eficacităţii operaţiunilor prin probe de sanitaţie. Cinci paturi rămân în conservare.”
Capacitatea totală de spitalizare continuă a pacienţilor non-COVID este de 356 de paturi, iar cea de spitalizare de zi, de 40 de paturi. Diferenţa de 20 de paturi autorizate sanitar rămâne în conservare, aşa cum prevăd două ordine ale Ministerului Sănătăţii. Unul priveşte măsurile de organizare şi desfăşurare a activităţii la nivelul cabinetelor stomatologice, al unităţilor sanitare non-COVID şi al ambulatoriilor de specialitate, pe perioada stării de alertă. Celălalt ordin face referire la Planul de măsuri pentru organizarea spitalelor şi a unităţilor de dializă, în contextul pandemiei de COVID-19, şi a listei spitalelor şi unităţilor de dializă care asigură asistenţa medicală pentru pacienţi, cazuri confirmate şi suspecte, conform clasificării spitalelor în trei niveluri de competenţă.