25.2 C
Campulung Muscel
August 3, 2021

Aleşii au votat regulile pe care trebuie să le respectaţi la bazinul de înot

Includerea în dezbaterea consilierilor municipali a două subiecte legate de bazinul de înot este semn că autorităţile pregătesc redeschiderea, după reparaţiile impuse de pauza de peste un an. Întrucât această relatare precede şedinţa extraordinară, programată pentru ieri după amiază, în ediţia viitoare vom reveni cu informaţii privind o eventuală dată a deschiderii, în cazul în care va fi comunicată. Sau măcar estimată. La sfârşitul lunii iunie, estimarea specialiştilor, oferită autorităţilor, plasa finalizarea îmbunătăţirilor după jumătatea lunii iulie. Acum, rămâne să vedem dacă termenul se menţine valabil sau dacă firma Inic, contractată pentru a pune la punct bazinul, după aproape un an şi jumătate de nefuncţionare, a fost nevoită să facă faţă unor intervenţii neprevăzute, cu consecinţa prelungirii duratei lucrării.

Până la momentul aşteptat de amatorii de înot, sunt bifate formalităţile obligatorii: condiţiile de funcţionare a piscinei şi tarifele practicate, odată preluată această activitate de la Edilul CGA de către municipalitate. Votul aleşilor a fost solicitat la şedinţa extraordinară de ieri, 19 iulie 2021. În special, pentru Regulamentul de organizare şi funcţionare a Bazinului de Înot Câmpulung.

Programul pentru public în general şi programul pentru elevi

În conţinutul documentului înaintat pentru studiu şi vot aleşilor municipali, calitatea de administrator aparţine Municipiului Câmpulung, proprietarul bazinului, de care se ocupă prin gestiune directă. Aşadar, momentan, intenţionându-se o deschidere grabnică, municipalitatea nu mai pierde timpul cu gestiunea delegată, procedură de durată, pentru recrutarea unui operator privat, căruia să-i fie concesionată această activitate.

În regulament se specifică programul de funcţionare, care arată astfel: 8duminică – joi: între orele 10.00-21.00; 8vineri – sâmbătă: 09.00-21.00.

Elevii care învaţă în şcolile din Câmpulung beneficiază de ore gratuite de înot, în intervalul orar 10.00-12.00, în zilele de luni şi sâmbătă, şi între 14.00-16.00, în zilele de marţi, joi şi vineri. Accesul gratuit al elevilor se face în mod organizat, conform unei programări, ca urmare a cererilor profesorilor, ale instructorilor atestaţi sau ale părinţilor. Programarea se face pe grupe de vârstă, în zilele şi la orele solicitate de profesori sau părinţi. Elevii trebuie să aibă ca echipament: cască, papuci, prosop, costum de baie sau slip.
Numărul orelor gratuite, de care beneficiază şcolarii este de 10 ore/an/elev. Consiliul Local şi Primăria pot organiza competiţii sportive de înot, care se pot desfăşura şi în afara programului precizat. Accesul în timpul unor astfel de competiţii va fi gratuit. Competiţiile şi manifestările sportive ale Primăriei au prioritate faţă de abonamentele pentru public.

Documentele necesare pentru înscrierea elevilor sunt următoarele: copia certificatului de naştere; adeverinţa medicală cu menţiunea „Apt pentru efort fizic”, iar, la momentul examinării, nu trebuie să existe în evidenţă cu boli dermatologice; cerere de înscriere; declaraţie din partea părintelui că a luat la cunoştinţă de Regulamentul bazinului, norme de comportare, interdicţii şi obligaţii.
În repartizarea orelor şi suprafeţelor, prioritate au elevii. Orele de agrement vor fi oferite în funcţie de spaţiul de timp rămas disponibil.

Primăria este obligată, în primul rând, să asigure fondurile necesare funcţionării bazinului
Cea mai importantă obligaţie a administratorului este să asigure resursele financiare pentru funcţionarea bazinului. Fondurile provin din bugetul local, care suportă contravaloarea utilităţilor (apă, energie electrică, gaze, salubritate, substanţe chimice pentru tratarea şi dezinfectarea apei), alte materiale pentru întreţinerea curentă.

Apoi, Primăria asigură personalul care se ocupă de întreţinere, atât prin personal propriu, cât şi prin externalizarea acestor servicii. Autorităţile locale, responsabile, în acest moment, de partea de administrare, răspund de „realizarea la timp şi în condiţii de performanţă a lucrărilor de întreţinere şi reparaţii curente ale instalaţiilor de utilitate publică din incintă (alimentare cu apă, canalizare, gaze naturale, energie electrică).

Tot administratorul răspunde de respectarea temperaturii apei, de orice daune provocate prin nerespectarea protocolului de clorinare, de inventarul bunurilor din dotarea bazinului, de partea de recepţie, casierie, igienizare, încălzire; întocmeşte registrul de recepţie, în care vor fi consemnaţi toţi beneficiarii; asigură păstrarea ordinii, disciplinei şi curăţeniei în incintă, prin „înlocuirea, atunci când este necesar, a coşurilor şi pubelelor de gunoi, prin efectuarea în permanenţă a curăţeniei clădirilor şi prin efectuarea operaţiunilor de dezinsecţie, dezinfecţie şi deratizare, ori de câte ori este necesar.”

I se interzice accesul celui care nu respectă regulile de igienă

Clienţilor, la rândul lor, li se impun mai multe obligaţii pe care trebuie să le respecte. În caz contrar, riscă sancţiunile prevăzute în regulament. Iată căror cerinţe trebuie să li se supună beneficiarii: 8să folosească numai traseele impuse de administraţie, pentru a se asigura igiena şi curăţenia incintei; 8înainte de intrarea în sala bazinelor, duşul este obligatoriu; 8accesorii obligatorii sunt casca de înot, papucii de baie (şlapi) şi costumul de înot; 8pentru orice lucru de valoare: telefon, bani, chei, bijuterii, etc., care nu au fost lăsate în grija supraveghetorului bazinului, acesta nu poate fi tras la răspundere, răspunzător fiind elevul sau persoana în cauză; 8înotul se desfăşoară pe culoarele 1, 2, 3, 4, 5, fiecare înotător se deplasează pe partea dreaptă a culoarului, pe lungimea bazinului de înot; 8este strict interzisă deplasarea prin alergare pe suprafaţa adiacentă bazinului; 8păstrarea liniştii (strigătele, ţipetele şi fluierăturile sunt strict interzise); 8păstrarea curăţeniei şi a normelor de igienă; 8înaintea intrării în apă, beneficiarul este obligat să urmeze circuitul igienico-sanitar necesar, astfel încât ultima etapă să fie spălarea la duş.

Este interzis accesul copiilor sub vârsta de 14 ani neînsoţiţi, după cum este interzis accesul cu animale de companie. Celor care încalcă regulile de igienă li se va interzice accesul la bazin. Aceeaşi sancţiune se aplică şi pentru nerespectarea ordinii şi curăţeniei în incintă. La producerea de pagube sau exploatarea defectuoasă a bunurilor din dotare, persoanele vinovate vor suporta integral paguba produsă. Refuzul de a suporta pagubele rezultate din distrugerea dotărilor, echipamentelor, spaţiilor sau oricăror alte bunuri puse la dispoziţie atrage consecinţele prevăzute de reglementările legale în vigoare.

Personalul de deservire şi pază a bazinului va consemna neregulile apărute, persoanele vinovate şi sancţiunile aplicate. Făptuitorii vor suporta consecinţele şi în cazul încălcării oricăror alte reglementări, norme şi prevederi legale în vigoare.

Noile tarife de acces la bazin

Bazinul de înot din Grui este închis din data de 13 martie 2020, măsura fiind luată cu trei zile înainte de instituirea stării de urgenţă, pe fondul extinderii pandemiei şi în România. Două săptămâni mai târziu, autorităţile câmpulungene decideau încetarea contractului de asociere din 30 ianuarie 2014, încheiat între municipalitate şi Edilul CGA SA. Astfel, Primăria îşi lua angajamentul administrării proprii a piscinei acoperite. Relaxarea, până la eliminare, a restricţiilor menite să ne protejeze de boală, a generat vociferări iritate în rândul celor care doresc să se relaxeze înotând. Forţată de nemulţumiţii privaţi de această facilitate de mişcare şi agrement, administraţia câmpulungeană a dispus rapid reparaţii, pentru redeschiderea în siguranţă.
Reluarea activităţii, care se va produce curând, de vreme ce sunt reglementate condiţiile de funcţionare, a impus şi stabilirea noilor tarife. Celor care de-abia aşteaptă să-şi reia preocuparea preferată le prezentăm tarifele supuse atenţiei Consiliului Local:
=Elevi, studenţi, pensionari: 15 lei/şedinţă;
=Adulţi: 25 lei/şedinţă;
=Elevi, studenţi, pensionari: 35 lei/3 şedinţe;
=Adulţi: 65 lei/3 şedinţe;
=Elevi, studenţi, pensionari: 45 lei/4 şedinţe;
=Adulţi: 75 lei/4 şedinţe.

O şedinţă durează 50 de minute. Tariful se aplică la primul acces. Accesul în incinta Bazinului Municipal de Înot se face în limita locurilor disponibile, cu respectarea măsurilor COVID.

„E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!