25.1 C
Campulung Muscel
18/06/2024

Principele Nicolae, musafirul Elenei Lasconi pentru câteva ore

Preţ de câteva ore, marţi, 15 iunie 2021, Principele Nicolae a fost musafirul Elenei Lasconi, care şi-a întrerupt programul obişnuit de lucru pentru o vizită surprinzătoare. Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, care o simpatizează pe primăriţa Câmpulungului, l-a adus la Câmpulung pe Principe, pentru a viziona o splendidă proprietate de lângă oraş. Alături de cei doi a fost şi proprietarul conacului, care l-a cucerit pe loc pe distinsul oaspete. În afară de o simplă deplasare în zonă, pentru a vedea imobilul, nu s-a întâmplat nimic, aşa că mai multe amănunte despre clădire şi o posibilă achiziţie, dacă va fi şi cum va fi, vom prezenta la momentul potrivit.
Responsabilă de ivirea acestei curiozităţi gazetăreşti este chiar gazda, care a lansat pe pagina proprie de socializare o întrebare cu subînţeles: „Oare, se mută Principele Nicolae la Câmpulung?” Elena Lasconi l-a plăcut pe loc şi chiar o vedem ducând muncă de convingere ca să-l atragă în zona noastră. N-a fost prima oară când Principele Nicolae a venit la Câmpulung, după cum i-a mărturisit gazdei, şi a revenit pentru că i-a plăcut ce a văzut la noi.
Deocamdată, ne limităm la a-i informa pe cititori că Asociaţia Principele Nicolae s-a arătat interesată de o colaborare cu administraţia câmpulungeană în domeniul refacerii unor păduri distruse. Ideea propusă primăriţei sună aşa: autorităţile de la Câmpulung să identifice o suprafaţă de aproximativ 30 de hectare, pentru a fi împădurite printr-o acţiune comună. Obligatoriu, terenul trebuie să fie al municipiului, pentru că autorităţile locale nu pot interveni pe proprietăţi particulare, unde s-a tăiat după bunul plac. Momentan, propunerea Principelui este analizată de primăriţă, care trebuie să identifice suprafaţa considerabilă, pe care Primăria n-ar avea-o. „Ştiţi bine că Asociaţia Principele Nicolae se ocupă activ nu doar cu plantarea copacilor, ci cu acţiuni concrete de protecţie a mediului, responsabilitate faţă de generaţiile viitoare, copiii şi nepoţii noştri.”, şi-a anunţat Elena Lasconi cititorii despre gesturile civice ale nepotului Regelui Mihai, care îi continuă activitatea caritabilă.
Primăriţa l-a plimbat pe Principe şi prin clădirea Primăriei, o bijuterie arhitecturală, care îl vrăjeşte pe cel care o vede pentru prima oară. L-a dus şi în vestitul pod, rămas fără iazul din folie, care a şocat-o la preluarea mandatului. Câte idei de fructificare a podului i-au venit musafirului, văzând generozitatea de spaţiu neutilizat! În sala de festivităţi, privirea i-a căzut asupra sobelor în care este încrustat însemnul Coroanei Regale. Un timp plăcut, petrecut în compania unui om cu sânge albastru, dar simplu şi simpatic, împreună cu care Elena Lasconi a depănat poveşti despre atracţia pentru Câmpulung a feţelor regale. M.B.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!