25.2 C
Campulung Muscel
August 3, 2021

„Godeni arată cu cel puţin 20 de ani mai înapoiată decât vecinele ei, care au chiar şi gaze”

Mai mulţi localnici din Godeni ne-au sesizat că, la ultimele ploi, de la sfârşitul săptămânii trecute, curţile şi grădinile le-au fost acaparate de apele adunate de pe dealuri de deasupra localităţii. În special, în satele Malu şi Capu Piscului, cu cele mai puţine investiţii în infrastructură, aşa cum susţin sătenii, apa de ploaie a ieşit din şanţurile pluviale şi a acaparat străzile, ajungând în grădini şi curţi. Recoltele oamenilor au fost compromise, dar şi pe drumurile pe care ajung la proprietăţi s-au format şanţuri, care le fac aproape impracticabile dacă n-ai o maşină de teren, mai înaltă. Unii săteni, ca să nu le intre apa în curţi, şi-au protejat proprietăţile cu tot felul de improvizaţii, dar unele au cedat sub debitul considerabil cu care cobora apa pe uliţă.
„Am citit articolul dumneavoastră despre problema cu banii de la Primăria Godeni. La ultimele ploi se pare că, încă o dată, a fost demonstrat faptul că în comuna Godeni nu există nicio investiţie practică, dovadă fiind toate inundaţiile de pe drumuri şi din curţile localnicilor, în special în satul Capu Piscului, dar şi Malu. Este penibil cum în anul 2021 nu se implică în niciun fel Primăria, să rezolve problema scurgerii apelor de pe nişte dealuri relativ scunde, lipsa asfaltului de pe multe drumuri şi betonarea şanţurilor. Nici măcar o simplă operaţiune prin care să desfunde tuburile de scurgere către pârâul Bughea. Singurele „tehnici” folosite sunt pietruirea drumurilor, încât au ajuns mai înalte cu aproape 50 de centimetri faţă de cât erau iniţial şi rare spre foarte rare ori adâncirea şanţurilor cu escavatorul la care, mai nou, se invocă lipsa combustibilului. Vorbim despre o Primărie „patronată” de către acelaşi primar de aproape 20 de ani. O comună care arată cu cel puţin 20 de ani mai înapoiată decât vecinele ei, care au chiar şi gaze. Sperăm ca împreună cu ajutorul dumneavoastră să putem schimba în bine situaţiile penibile în care ne aflam în 2021.”, ne-a transmis un localnic din Godeni, care a asistat neputincios cum îi intră torenţii de pe drum în curtea recent amenajată. “E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!