20.2 C
Campulung Muscel
03/10/2022

Şi-a bătut mama şi a ameninţat-o cu moartea

Un câmpulungean şi-a bătut mama, dar a şi ameninţat-o că o omoară, beat fiind. A fost salvată de doi nepoţi, care au venit tocmai de la Ploieşti să vadă de ce bunica lor nu răspunde la telefon, găsind-o pe femeie cu numeroase vânătăi. Au dus-o la un spital din Capitală, unde a stat internată o lună. După incident, bătrâna a obţinut un ordin de protecţie faţă de fiu, pe care acesta l-a respectat, dar şi evacuarea din apartamentul în care locuiau împreună. Acuzat de violenţă în familie, bărbatul a fost condamnat cu suspendare.
Femeia a avut nevoie de 30 de zile de îngrijiri medicale
La mijlocul anului trecut, o femeie de 87 de ani din Câmpulung a depus o plângere la Poliţia Câmpulung împotriva fiului ei, de 66 de ani, pe care l-a acuzat că a bătut-o şi a ameninţat-o cu moartea. Cei doi locuiau într-un apartament din centrul municipiului. Femeia a reclamat că, în seara zilei de 2 iunie 2020, George Liviu Amariei, aflat sub influenţa alcoolului şi cu o sticlă de bere în mână, a intrat în camera ei, între cei doi izbucnind un conflict, bărbatul lovindu-şi mama în repetate rânduri, peste tot corpul. După ce incidentul a luat sfârşit, bărbatul s-a retras în camera lui, iar pensionara a rămas imobilizată în pat până a doua zi, după amiază, când, alertaţi de faptul că bunica lor nu răspunde la telefon şi nici nu a putut fi contactată de către o vecină, nepoţii au venit de la Ploieşti la Câmpulung. Cei doi au găsit-o pe bunica lor cu numeroase echimoze pe faţă şi pe corp, povestindu-le acestora că a fost lovită de către fiul ei, unchiul lor. Bătrânica a fost transportată de către nepoţi la Spitalul „Sfântul Pantelimon” din Bucureşti, unde a primit îngrijiri medicale.
În plângerea la Poliţie, femeia a menţionat şi că fiul a ameninţat-o cu moartea şi, deşi este foarte probabil ca acest lucru să se fi întâmplat, fiul a negat, iar anchetatorii n-au avut cum să dovedească acest lucru. Aşa că acuzaţia de ameninţare a fost clasată.
Bătrâna a obţinut de la instanţă trei ordine de protecţie împotriva fiului, care a fost obligat să nu se mai apropie de ea pe diferite perioade de timp, de la două la şase luni. Iar, în primăvara acestui an, a reuşit, pe cale judecătorească, evacuarea fiului agresiv din apartament.
Conform certificatului medico-legal, eliberat de Cabinetul de Medicină Legală Câmpulung, în urma loviturilor primite, bătrâna a suferit leziuni traumatice care au necesitat circa 30 de zile de îngrijiri medicale.
Rechizitoriul prin care bătăuşul a fost trimis în judecată a fost admis de Judecătoria Câmpulung la începutul lunii octombrie 2021 şi, la primul termen de judecată, a fost condamnat. Opt luni de închisoare a stabilit instanţa pentru el, cu suspendarea executării pe un termen de supraveghere de doi ani. În acest timp, individul are de respectat mai multe măsuri, inclusiv să nu părăsească teritoriul României fără acordul instanţei. I s-a atras atenţia că dacă nu se conformează măsurilor de supraveghere sau comite alte infracţiuni, i se revocă suspendarea şi se dispune executarea pedepsei. Cu această ocazie, a fost pus să plătească cheltuielile judiciare către stat, în sumă de 300 de lei.
Adrian TĂNASE

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!