18.1 C
Campulung Muscel
18/06/2024

Ploile abundente au inundat curtea unor cetăţeni de pe Mircea cel Bătrân

O familie de pe Mircea cel Bătrân, exasperată că după fiecare ploaie mai abundentă i se umple grădina cu apă, a captat-o într-un puţ şi cu ajutorul unei pompe a scos-o pe stradă sau în şanţul pluvială. S-a ajuns la situaţia asta după ce restul vecinilor cu case mai jos au astupat canalul care traversează toate proprietăţile, de la Valea Mare în jos de când s-a format cartierul de pe Calea Pietroasă.
Numai că nişte vecini mai binevoitori i-au reclamat pe proprietarii cu pricina, anunţând că deversează pe stradă ce au colectat în fosa septică. Pe strada cu staţia de tratarea a apei a Edilul CGA a ajuns şi un echipaj al Poliţiei Locale, căruia i s-a permis să intre pe proprietate şi să constate de unde este captată apa care ajunge pe asfalt.
„Dintotdeauna, prin mijlocul grădinii a fost un şanţ în care se colectează apa venită de la Valea Mare, dar vecinii de din partea de jos l-au astupat la ei şi toată rămâne la noi pe proprietate. Zilele trecute, ne-a intrat în beci, mi-a inundat toată casa şi n-am unde s-o scot. Am făcut o groapă în grădină, un puţ, am cheltuit nişte bani şi muncă, sănătate distrusă, am pus o pompă şi scoatem apa. N-am avut ce face dacă au astupat şanţul! Acum trei săptămâni, o lună am făcut treaba asta, n-am avut variantă, dacă ne-a venit apa până în casă. Dintotdeauna a fost plin de apă aici, dar fiind şanţul care se ducea până în capul străzii, toată apa pluvială, de ploaie se scurgea. Fosa septică o avem în curte, dacă scoteam de acolo se vedeau mizeriile. Eram nebună să scot din fosă şi să dau pe drum, că doar nu trăim în junglă! Nu avem canalizare şi fosa o golesc o dată pe an, îi chem pe cei de la Edilul cu vidanja. N-are fosa treabă cu apa asta. Am vorbit cu toţi vecinii şi nu vor să-i mai dea drumul şi toată apa rămâne la noi în grădină.”, ne-a declarat Veronica Vulpoiu.
Unul dintre proprietari a fost invitat astăzi la Primăria Câmpulung să depună o sesizare la Poliţia Locală, vizavi de problema cu care se confruntă, iar cei de la Mediu şi Inspecţia în Construcţii se vor deplasa la faţa locului pentru a găsit o soluţie legală de rezolvare a ei. Dacă legislaţia o va permite, vecinii vor fi obligaţi să permită apei de ploaie să se scurgă şi pe proprietăţile lor.
Isabela FILIP

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!