18.1 C
Campulung Muscel
18/06/2024

Investiţie pentru o funcţie bănoasă

Un cetăţean de bună credinţă a început să tragă sforile pentru a ocupa o funcţie importantă pe care şi-o doreşte de mai multă vreme şi pentru care a investit foarte mult. Aflat într-un fotoliu cu ceva răspundere, speră să obţină mult mai multe avantaje, cele mai multe materiale. Pentru a-şi vedea visul cu ochii, a început cu mese de protocol, pentru care face zob sume importante. Numai că, de când tot încearcă, nu prea a reuşit mult, dar nu vrea să se lase păgubaş cu nici un chip. La ultima s-a întâlnire de „afaceri” şi-a pus cărţile pe masă şi a aruncat „zerourile” care să-l promoveze. Totuşi, cei cărora le stă în putere avansarea nu au părut prea impresionaţi de sumă, ci au cerut un surplus, pe care omul ar trebui să-l strângă în vreo doi-trei ani de muncă intensă. Acum, se încearcă alte căi de obţinere a avantajelor, nu contează prin ce mijloace.
Imagine pe banii altora
Un mare om, cu mult renume, a devenit atât de preocupat de propria-i imagine încât nu mai ştie ce să facă pentru a ieşi în faţă. Încă din primăvară, pentru a-şi face o imagine cât mai pompoasă, a început să se afişeze prin toate locurile considerate de el publice, acestea fiind chiar şi diverse localuri de cartier. Şi-a făcut omul imagine cum a dorit, dar cheltuielile, se pare, au fost prea mari, astfel încât a recurs la nişte împrumuturi, pe care nu le mai poate onora la termenele prevăzute. Suma se ridică la circa 15.000 de lei, plus încă vreo câteva sute de euro. Astfel a ajuns bărbatul ca, după circa trei luni, să nu mai aibă curajul să mai iasă nici pe stradă pentru a nu striga păgubiţii după el.
Musceleanul de pe bulevard

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!