25.2 C
Campulung Muscel
August 3, 2021

Într-o săptămână, s-a îngropat aproape o jumătate din conducta de apă de pe Negru Vodă

Lucrările la infrastructura de utilităţi pe Bulevardul „Pardon” s-au mutat pe partea de urcare, pe strada Negru Vodă.

După ce a durat două săptămâni introducerea conductei de apă pe strada Republicii, muncitorii de la cele trei firme care au câştigat lucrarea de reabilitare a Bulevardului Pardon, Ratelen Construct, Contech Barengot şi Group Concif s-au mutat pe partea cealaltă a pastilei pietonale. De luni, 7 iunie, constructorii au început să taie asfaltul pe strada Negru Vodă, începând de la Biserica Catolică spre „Sfântul Nicolae”.

Până ieri, chiar dacă a plouat aproape în fiecare zi, s-a reuşit trasarea canalului în care va fi îngropată noua conductă de alimentare cu apă până în dreptul Terasei „Împreună”. Dar, pe aproape jumătate din această distanţă tubul de polipropilenă era deja băgat şi şanţul astupat. Dacă se menţine ritmul cu care s-a pornit, săptămâna viitoare s-ar putea termina această primă fază, iar muncitorii ar putea începe cu transformarea pastilei pietonale, dintre Negru Vodă şi Republicii, pe care ar avea timp să o finalizeze până la sfârşitul anului, aşa cum s-a angajat reprezentantul constructorului, George Răuţoiu.

Dimineaţa, de la ora 8.00 şi până după amiază, la 17.00, circulaţia autovehiculelor este oprită pe sensul pe care se lucrează, conducătorii auto având ca alternative străzile paralele cu centrul. În schimb, pietonii pot trece nestingheriţi pe oriunde, fiind indicată această postură în favoarea celei de şofer, din care nu găseşti loc de parcare, te trezeşti în intersecţii aglomerate, unde „mica înţelegere” se transformă în înjurături şi aşa mai departe.

De când se lucrează pe Bulevard s-au modificat şi sensuri de circulaţie pe Constantin Brâncoveanu şi Matei Basarab, adică au redevenit cu sens unic. Constantin Brâncoveanu e folosită de urcare, ca alternativă la Negru Vodă, iar pe Matei Basarab se coboară pe un singur sens de la intersecţia cu Poenaru Bordea, la Policlinică. Pe aceste rute, pe o bandă se poate parca, suplinindu-se astfel locurile pierdute prin închiderea unei benzi de circulaţie pe Bulevard.

 

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!