13 C
Campulung Muscel
02/12/2023

Consiliul Judeţean predă Câmpulungului tronsoanele de drum care includ podurile Turn şi Tabaci şi podul spre Poienarii de Muscel

Unul dintre proiectele aflate pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Judeţean, de joi, 31 august 2023, interesează municipiul nostru. Autorităţile judeţene sunt pregătite să predea Câmpulungului patru tronsoane de drumuri judeţene aflate pe teritoriul municipiului, trei dintre ele incluzând poduri: podul Turn, podul Tabaci şi podul de pe drumul spre Poienarii de Muscel, până în fosta Uzină Electrică.

Predarea-primirea sectoarelor de drum se va face în 30 de zile de la adoptarea hotărârii Consiliului Judeţean

Proiectul de hotărâre pregătit pentru dezbaterea aleşilor judeţeni de la mijlocul săptămânii viitoare prevede că Regiei Autonome Judeţene de Drumuri Argeş R.A. i se revocă dreptul de administrare asupra sectoarelor de drum judeţean din DJ 732C, DJ 735, DJ 737 şi DJ 738, aflate în intravilanul municipiului Câmpulung.

Drumurile judeţene care trec prin Câmpulung sunt:

  • DJ 738, cu următorul traseu: Poienari (DN 73) – Jugur – Drăghici – Mihăeşti (DC 11), cu o valoare de inventar de 499.150,73 lei; Include un pod aflat pe teritoriul Câmpulungului, la km 0+286 – km 0+358, amplasat înainte de fosta Uzină Electrică şi de blocul de locuinţe pe care Primăria îl eficientizează energetic cu bani europeni, prin PNRR.
  • DJ 735, cu următorul traseu: Câmpulung (DN 73) – Albeşti – Cândeşti, cu o valoare de inventar de 2.054.931,85 lei; Include podul Turn, km 1+179 – km 1+222);
  • DJ 737, cu următorul traseu: Câmpulung (DN 73) – Măţău – Coceneşti – Boteni (DN 73D), cu o valoare de inventar de 1.999.620,48 lei. Include podul Tabaci, la km 0+138 – km 00+275, şi încă un pod, la km 0+735 – km 00+750;
  • DJ 732C, cu următorul traseu: Câmpulung (DN 73) – Bughea de Jos – Malu – Godeni – Capu Piscului – Lăzăreşti (DN 73), cu o valoare de inventar de 1.936.111,51 lei.

A doua prevedere a hotărârii o constituie darea în administrare Consiliului Local Câmpulung a tronsoanelor din cele patru drumuri judeţene care străbat municipiul nostru.

Aleşilor judeţeni li se mai cere, la şedinţa programată joia viitoare, să-l împuternicească pe preşedintele CJ Argeş, Ion Mînzînă, să semneze contractul de administrare încheiat între Judeţul Argeş şi Consiliul Local Câmpulung, care va avea obligaţia înscrierii în cartea funciară a dreptului de administrare asupra acestor imobile. Proiectul de hotărâre, care va fi discutat săptămâna viitoare, mai prevede că predarea-primirea bunurilor se va face în termen de 30 de zile de la adoptarea hotărârii Consiliului Judeţean.

Potrivit contractului de administrare, al cărui model va fi, de asemenea, supus atenţiei consilierilor judeţeni, Consiliul Local Câmpulung se obligă: să folosească bunurile imobile – sectoarele de drum date în administrare conform destinaţiei lor şi numai pentru îndeplinirea atribuţiilor născute din contract; să asigure paza, protecţia şi conservarea lor, ca un bun proprietar şi să suporte toate cheltuielile necesare bunei funcţionări a acestora; să suporte toate cheltuielile necesare pentru aducerea lor la starea corespunzătoare de folosinţă, în cazul degradării acestora, ca urmare a utilizării necorespunzătoare sau a neasigurării pazei; să le exploateze ca un bun administrator, evitând distrugerea, degradarea sau deteriorarea lor; să le restituie proprietarului la încetarea contractului de administrare în starea în care au fost predate şi, după caz, cu îmbunătăţirile aduse, libere de orice sarcini.

Cel mai probabil, după hotărârea Consiliului Judeţean Argeş, va urma una a Consiliului Local Câmpulung, de preluare a sectoarelor de drum judeţean predate. „E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!