27.7 C
Campulung Muscel
17/06/2024

Cinci candidaţi în cursa pentru Primăria Aninoasa

După ce instanţa a invalidat candidatura lui Benonie Ştefan la funcţia de primar al comunei Aninoasa, la alegerile locale parţiale din 27 iunie, PSD Argeş a desemnat altă persoană. Este vorba despre consilierul judeţean Nicolae Marius Manole, a cărui prezentare a fost admisă luni, 7 iunie, de către Biroul Electoral de Circumscripţie Comunală Nr. 11 Aninoasa.
Fostul edil şi conducerea partidului, la înregistrarea candidatului PSD
La începutul săptămânii, mai mulţi reprezentanţi ai PSD Argeş, inclusiv fostul edil, Benonie Ştefan, l-au însoţit pe Nicolae Marius Manole la Biroul Electoral Comunal, unde şi-a depus candidatura pentru funcţia de primar. Aceasta a fost admisă cu majoritate de voturi de către membrii Biroului Electoral Comunal, care o are ca preşedinte pe Simona Elena Nechifor; locţiitor, pe Diana Elena Olaru; iar restul sunt reprezentanţii partidelor parlamentare, Alin Anton şi Alina Maria Cristu, din partea PSD; Corina Tudorache şi Florin Sorinel Bunea, din partea PNL; Petrică Samoilescu şi Camelai Brosaru Sminchişe, din partea USR; şi Armin Marian Gherman, din partea AUR.
„Consilierul judeţean al PSD, Marius Manole şi-a depus astăzi (n.r. luni, 7 iunie) candidatura pentru funcţia de primar al comunei Aninoasa, alegerile locale parţiale urmând să aibă loc pe 27 iunie. Dosarul de candidatură a fost validat în unanimitate de către membrii Biroului Electoral. La eveniment au participat preşedintele PSD Argeş şi al Consiliului Judeţean, Ion Mînzînă, deputatul Remus Mihalcea, vicepreşedinţii Consiliului Judeţean, Marius Nicolaescu şi Adrian Bughiu, administratorul judeţului, Cristi Puiu, precum şi fostul primar, Benonie Ştefan, căruia se cuvine să îi mulţumim pentru toată activitatea depusă în cadrul Primăriei Aninoasa. Printre proiectele pe care candidatul PSD Marius Manole îşi doreşte să le implementeze şi să le ducă la bun sfârşit la Aninoasa se numără: reabilitarea Căminului Cultural Aninoasa; Grădiniţa din satul Slănic – obiectiv realizat cu ajutorul fondurilor europene; 4,5 kilometri de asfalt în Aninoasa, Valea Siliştii şi Slănic – lucrare în curs de execuţie; sală de sport în satul Broşteni – proiect în faza de licitaţie, finanţat prin CNI; Dispensar în satul Aninoasa – proiect finanţat prin CNI; asfaltarea a 5 kilometri de drumuri în toată comuna Aninoasa – proiect finanţat prin CNI; introducerea canalizării în comuna Aninoasa; introducerea gazelor naturale în comuna Aninoasa.”, ne-a transmis printr-un comunicat PSD Argeş.
Benonie Ştefan a obţinut în instanţă anularea Hotărârii Biroului Electoral de validare a candidatului PNL
Până în prezent, în cursa pentru Primăria Aninoasa s-au înscris cinci candidaţi: Adriana Popa, candidat PMP; Ionuţ Daniel Stanciu, candidat AUR; Gheorghe Cârstoiu, candidat Pro România; Cătălin Vasile Lena, candidat PNL; şi Nicolae Marius Manole, candidat PSD.
Dacă tot a pierdut şansa şi nu mai poate participa la alegerile de la sfârşitul lunii, Benonie Ştefan a contestat, la rândul lui, candidatura reprezentantului PNL, Cătălin Vasile Lina. De fapt, fostul edil a negat Hotărârea nr. 35 din 4 iunie 2021 a Biroului Electoral de Circumscripţie Comunală Nr. 11, prin care a fost acceptată, cu majoritate de voturi, candidatura depusă de Cătălin Vasile Lina, din partea PNL.
Ex-primarul a depus cererea la Judecătoria Câmpulung, care, pe 8 iunie, a admis în parte contestaţia şi a anulat Hotărârea Biroului Electoral Comunal. Pronunţarea nu a fost definitivă, dar, în termenul specificat, de 24 de ore, n-a fost depus apel. Printr-o dispoziţie semnată, luni, de viceprimarul cu atribuţii de primar, Daniel Iosif, au fost stabilite locurile speciale pentru afişaj electoral în campania electorală pentru alegerile locale parţiale din 27 iunie. Vor fi amplasate panouri speciale în faţa Căminelor Culturale din Aninoasa, Valea Siliştii şi Slănic, fiind interzis afişajul electoral în alte locuri decât cele stabilite, excepţie făcând locurile pentru care există acordul proprietarilor, administratorilor sau, după caz, al deţinătorului locului respectiv. Isabela FILIP

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!