34.1 C
Campulung Muscel
12/07/2024

Ion Mînzînă, preşedinte PSD Argeş şi al Consiliului Judeţean Argeş: „PSD vrea taxarea companiilor a căror cifră de afaceri este mai mare de 100 de milioane de euro”

PSD vrea taxarea companiilor a căror cifră de afaceri este mai mare de 100 de milioane de euro, iar banii vor merge către un fond pentru finanţarea proiectelor din educaţie şi sănătate. Avem însă unii politicieni care spun că nu se poate şi unii părerologi care spun că statul intervine prea violent în mediul economic şi pedepsim marile companii.

„Revenim la aceleaşi discuţii care par să nu se mai termine. Toate ţările din Comunitatea Europeană au introdus taxe pentru multinaţionale. Există şi o directivă europeană în acest sens pe care ţara noastră nu o aplică.

Noi, dacă vrem să introducem chiar şi o amărâtă de taxă de solidaritate companiilor a căror cifră de afaceri este mai mare de 100 de milioane de euro, nu se poate! Nu se poate pentru că ce? Dacă nici în aceste momente dificile pentru întreaga lume, în care toate ţările iau astfel de măsuri, companiile nu ar accepta impunerea unei astfel de taxe, consider eu mai mult decât decente, atunci când? Sau cum? Să îi schimbăm numele, să nu fie taxă de solidaritate, să fie taxă de bunăstare, e mai bine aşa? Ca la PNDL…

Aproape 330 de mari companii în România cu cifră de afaceri peste 100 de milioane de euro plătesc în medie cam 0,8% impozit pe profit. Adică mai puţin decât plătesc microîntreprinderile. Sunt bani pe care România îi pierde, sunt bani care dispar din economia autohtonă, deşi sunt produşi în ţara noastră, cu resursa umană autohtonă!

De asemenea, PSD vrea să impoziteze progresiv şi aşa numitele pensii speciale (pe care unii le doresc scoase, deşi este aproape imposibil din raţiuni constituţionale) şi salariile bugetarilor care depăşesc salariul preşedintelui. De ce se opun unii şi alţii? Care le este interesul? Au uitat ce au promis în campanie?

Toţi aceşti bani se vor duce în sănătate şi în educaţie, două domenii vitale pentru existenţa şi dezvoltarea oricărei ţări! Să ne explice aceia care neagă din start orice şansă de a aduce bani în plus, de la anul, în aceste domenii. Să ne spună ei cum fac rost de bani! Oare tot din taxe pe companiile mici şi mijlocii, pe angajaţii şi pe firmele care se chinuie să reziste acestei crize, în timp ce coloşii economici îşi văd liniştiţi de treabă şi continuă să verse, prin diverse mijloace, profiturile în paradisuri fiscale?”, a transmis Ion Mînzînă.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!