18.1 C
Campulung Muscel
18/06/2024

Dacă este acceptată în P.N.R.R., ar putea fi valorificată calea ferată din Grui, spre Melana

O idee a primăriţei care, dezvoltată, ar putea deveni un punct de atracţie atât pentru localnici, cât şi pentru turişti, priveşte traseul de cale ferată din Grui. Rămâne de văzut dacă este fezabilă. Şi probabil că nu este. „Aş dori să folosim calea ferată din Grui, care se duce la Melană, în scopul circulaţiei unei mocăniţe electrice. Viziunea este să ne îndreptăm spre turism. Ar folosi-o şi câmpulungenii care vor să ajungă în Grui, dar i-ar încânta şi pe turişti.”, este doar un gând al Elenei Lasconi, care caută să exploateze oportunităţile de finanţare ale P.N.R.R., care susţine crearea de posibilităţi de transport electrice. „Nu este o necesitate, recunoaşte şefa Executivului, dar e ceva ce avem şi am putea s-o transformăm în ceva frumos.”, este un vis al acesteia, care şi ea spune că trebuie să se convingă mai întâi că merită să ceară bani pentru aşa ceva. Nici calea ferată nu mai este în stare bună, dar refacerea ei ar putea fi susţinută cu fonduri atrase.
În schimb, dacă tot are proiectele făcute, primăriţa şi-a propus să încerce să obţină finanţarea P.N.R.R. pentru cele două parcări supraetajate, de la „Balada” şi din spatele Clubului ARO, care sunt extrem de scumpe. Prima a fost evaluată la 33 milioane de lei, iar a doua, la 11 milioane de lei. Dar şi acestea trebuie să respecte condiţiile principale: „verde” şi „inteligent”. M.B.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!