17.9 C
Campulung Muscel
June 15, 2021

Cele mai multe proiectări le-a comandat primarul cu probleme penale de la Davideşti

Primarul de la Davideşti, care nu-şi vede capul de problemele penale ce-l poartă la instanţă, pare că vrea să-i prindă din urmă pe omologii cu programe de dezvoltare avansate. Şase servicii de proiectare a contractat PSD-istul Constantin Alin Văduva la începutul acestei luni, semn că n-a preluat proiecte de la predecesori, ci trebuie să şi le asigure el, dacă vrea să facă treabă pentru consăteni.
Cele şase proiectări au fost împărţite între două firme, care au câştigat, prima, două contracte, cea de-a doua, şase contracte. Cu SC Rachistan Eval SRL, din Ştefăneştii Noi, fostul pădurar devenit primar colaborează în vederea extinderii reţelei de apă. Dar, pentru a pune în practică cele două lucrări propuse, are nevoie de documentaţii. I le asigură proiectantul căruia Văduva i-a dat două comenzi, una, pe 2 iunie, cealaltă, pe 3 iunie, în valoare de 14.280 lei fiecare. Proiectantul va asigura autorităţilor locale studii de teren (topo, geo), documentaţia certificatului de urbanism, documentaţii de avize conform certificatului de urbanism, întocmirea proiectului tehnic şi a devizului general estimativ, formalităţi necesare extinderii reţelei de alimentare cu apă pe uliţele Verdele şi Comănescu, ambele aflate în satul de reşedinţă.
Următoarele patru comenzi de documentaţii necesare Primăriei Davideşti le-a primit un proiectant cunoscut, SC Romarg Proiect Center SRL, din Piteşti. Toate achiziţiile s-au finalizat pe 2 iunie 2021. Primele două, în sumă de 7.140 lei, au ca obiect documentaţii pentru calculul valorilor estimative ale unor reparaţii de drumuri asfaltate. Administraţia are nevoie de memoriu tehnic, memoriu de specialitate, caiet de sarcini, antemăsurători, liste de cantităţi, deviz general pentru reparaţii/întreţineri curente la structura rutieră ce prezintă gropi, faianţări, tasări, denivelări, lipsa/degradarea unor elemente de siguranţă, pentru strada Principala, din satul Voroveni, şi în satul Conţeşti, în zona Maidan.
Al treilea contract pe care îl va onora Romarg Proiect Center urmăreşte „sporirea capacităţii portante şi asigurarea scurgerii apelor pluviale”, conform comenzii lansate de autorităţile de la Davideşti. Valoarea acestei documentaţii este ceva mai ridicată, 14.280 lei, întrucât prestaţiile firmei constau în ridicare topografică, proiect tehnic, detalii de execuţie, caiete de sarcini, memoriu de prezentare, memoriu de specialitate, antemăsurători, liste de cantităţi, deviz general confidenţial, documentaţie pentru obţinerea certificatului de urbanism, autorizarea construirii şi alte avize menţionate în certificatul de urbanism. „Pentru sporirea capacităţii portante se vor face pietruiri, balastări de drumuri, iar pentru asigurarea scurgerii apelor se vor proiecta podeţe, şanţuri betonate, rigole, în zona pe vale, satul Conţeşti.”, sunt cerinţele autorităţilor de la Davideşti.
51.765 lei este preţul celui de-al patrulea angajament de lucru obţinut de specialistul piteştean, pentru serviciul de proiectare tehnică a unui lucrări de canalizare pluvială/menajeră. Comanda priveşte fie un studiu de fezabilitate, fie o documentaţie de avizare a lucrărilor de intervenţie, cu următoarele sarcini de îndeplinit de către executant: tema de proiectare, ridicare topografică avizată, studiu geotehnic avizat de verificator autorizat, expertiză tehnică, după caz, documentaţie tehnico-economică pentru faza de SF/DALI. Obiectul documentaţiei îl constituie lucrările de amenajare a canalizării pluviale/menajere, preluare a apelor pluviale, accese pe proprietăţi, subtraversări, etc., pe strada Principală, în satul Conţeşti, tronson 3.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!