2.1 C
Campulung Muscel
08/12/2024

Poliţia, chemată la şedinţă, ca să ancheteze dacă apa a sărit din greşeală sau intenţionat din sticla vicelui pe faţa fostului

Împroşcatul cu apă în Consiliul Local Vlădeşti, în versiunea agreatului primarului Cristian Hristu Dică

Relaţia tensionată dintre capii puterii PSD-iste de la Vlădeşti şi opozantul liberal Leonard Şerban s-a manifestat inclusiv în Săptămâna Mare, căci politica nu ţine cont de însemnătatea Paştelui şi de îndemnurile de abţinere de la scandal. Patimile fostului viceprimar al comunei, izgonit din funcţie şi din partid, la îndemnurile primarului Cristian Hristu Dică, continuă în mandatul 2020-2024. Vă amintim că, în vara lui 2019, la o jumătate de an de la revenirea în funcţia din care a fost suspendat din vara anului 2017, până în toamna lui 2018, Hristu Dică a avut o grijă: să scape de colegul de partid, care şi-ar fi tras aere de primar şi nu i-ar mai fi dat ascultare. Destituit din poziţia de viceprimar şi rămas şi fără sprijinul tovarăşilor social-democraţi, care au executat ordinul primarului de a-i instala un fin ca secund, Şerban a fost nevoit să-şi găsească alt partid, ca să poată candida în 2020. A fost primit în PNL, pe care, în prezent, îl reprezintă în Consiliul Local. 

Şicanele cu iz politic între actualul viceprimar, Emil Buşescu, şi fostul, Leonard Şerban, au debutat după ce primul a fost preferat pentru această funcţie, pe finalul mandatului 2016-2020, în favoarea celuilalt. Şerban se plânge că succesorul are ceva cu el, Buşescu, la fel, conflictul culminând în Săptămâna Patimilor cu intervenţia Poliţiei la o şedinţă de comisie a Legislativului localităţii. 

La o comună, vicele are pretenţia să aibă consilier personal  

Tărăşenia ne-a împărtăşit-o cel păţit, Leonard Şerban, care îl acuză pe succesorul în funcţie, căruia Hristu Dică îi este naş – iar, de aici, uşurinţa cu care a promovat -, că ar fi avut un comportament neadecvat în plenul şedinţei de comisie. Treburile normale pentru Vlădeşti, anormale pentru Săptămâna Mare, cum a catalogat alesul PNL ce i s-a întâmplat, se prezintă astfel. „Când am aprobat Regulamentul de organizare şi funcţionare a Consiliului Local, am venit cu un amendament, prin care am spus că nu suntem de acord să înfiinţăm cabinetul viceprimarului. Am considerat că nu e cazul la Vlădeşti să avem consilier pentru viceprimar. Nu suntem oraş, avem un venit foarte mic, chiar primarul a spus că nu-i ajung banii.”, a fost scânteia care a aprins focul mâniei viceprimarului Emil Buşescu.   

Dacă primarul are consilier personal, în persoana fostului viceprimar Gică Făgărăşanu, de ce n-ar avea şi viceprimarul? Emil Buşescu s-ar fi codit, cum că el nu şi-ar dori. Şi dacă nu-şi dorea, cel căruia i-a „suflat” funcţia a avut ideea de a scoate acest post din schema de personal. „Cine eşti tu?”, i-ar fi sărit ţandăra înlocuitorului auzind ce cere fostul, care a avut şi altă curiozitate: de ce au rămas anumite zone neacoperite de activitatea de instalare de containere în vecinătatea gospodăriilor. Şi au rămas neacoperite zonele ai căror cetăţeni ar fi bănuiţi că n-au votat actuala putere. „Oamenii, foarte revoltaţi, au întrebat: „Noi ce facem? Ne ducem 2 kilometri, cu sacul de gunoi în mână, până la cel mai apropiat container?!”, este doleanţa pe care, aflând-o de la săteni, Şerban i-a ridicat-o vicelui.

Şerban despre actualul viceprimar: „S-a repezit cu intenţia să mă lovească”. Poliţia, chemată la şedinţa aleşilor 

„A început să mă înjure şi să mă ameninţe. S-a ridicat de la masă şi a venit către mine cu intenţia să mă lovească, fiindcă mi-a promis asta. Mi-au spus mai mulţi „prieteni” ai lui: „Vezi că a promis că-ţi învineţeşte ochiul la o şedinţă!” „N-are decât, dacă atât îl duce mintea!”, le-am răspuns. A venit spre mine şi mi-a aruncat cu apă în ochi, în faţă, înainte să-mi dau seama ce vrea să facă, şi mi-a împins scaunul în birou. M-am ridicat şi i-am spus: „Te rog frumos să încetezi, că nu mă intimidezi.” Atunci, s-a repezit cu intenţia să mă lovească, dar a intervenit domnul Daniel Miriţă, preşedintele Clubului Pensionarilor, şi l-a scos afară din sală, ca să se calmeze. Era în sală şi domnul Constantin Miriţă, preşedintele PNL… Am solicitat să vină un echipaj de Poliţie ca să putem continua lucrările şedinţei, fiindcă era tot un scandal acolo! Când s-a petrecut acest incident, primarul nu era în sediu. A apărut ulterior. Nu mă aşteptam la aşa ceva. Eu am încercat de fiecare dată, şi în Primărie, şi pe unde mă întâlnesc cu el, să-l respect.”, ne-a declarat fostul viceprimar Leonard Şerban. 

Ameninţat înainte de alegeri de un interlop că, dacă va candida, îi taie gâtul, îi omoară familia şi îi violează soţia   

Frecuşurile au început în 2020, în luna februarie, când a apărut un cont fals de Facebook, urmat de o hărţuire continuă, practicată de apropiaţi ai adversarului, care l-au ameninţat, înjurat şi discreditat în faţa consătenilor. „Cu domnul viceprimar, vestitul viceprimar de la Vlădeşti, pe care a început să-l cunoască toată lumea, căci ce face naşul, face şi finul – dacă naşul este cunoscut, trebuie să fie cunoscut şi finul -, am probleme de anul trecut. Am considerat că sunt lucruri politice, pe care le-am trecut cu vederea. Când mergeam prin comună, ca să vorbesc cu oamenii, el oprea maşina şi striga: „Nu votaţi cu el! E un hoţ, un mincinos, un nenorocit!” Am făcut două plângeri, pentru că m-a ameninţat în faţa Primăriei, m-a dat afară din Primărie de câteva ori. M-am adresat Poliţiei, după ce am fost oprit de un interlop, să-mi spună că, dacă nu mă retrag şi dacă îmi voi depune dosarul – asta se întâmpla înaintea alegerilor locale -, îmi ia gâtul, îmi taie familia, îmi violează nevasta şi să stau în banca mea. Bineînţeles că am apelat la Poliţie. După acel incident petrecut în comuna Vlădeşti, l-am identificat pe individ în curtea magazinului lui. Voi solicita să aflu ce s-a întâmplat cu cele două plângeri de anul trecut, pentru că dosarul a stat vreo şase luni în sertar la adjunctul Secţiei Stâlpeni, care s-a pensionat peste noapte. Am verificat astăzi (n.r. 27 aprilie) şi unul dintre dosare a ajuns la Parchet. Aştept să mi se comunice de acolo soluţia. Am încercat să trec cu vederea foarte multe lucruri, jigniri la adresa mea şi a familiei. Dar lucrurile au luat-o razna.”, ne-a mai spus consilierul local Leonard Şerban. Care este acuzat de oponenţii politici că este un reclamagiu de carieră, deşi însuşi primarul Cristian Hristu Dică recunoaşte, într-un document oficial, înmânat la cererea fostului viceprimar, că: „În arhiva instituţiei noastre nu a fost identificată nicio reclamaţie privitoare la persoane”, avându-l ca autor pe Leonard Şerban, începând cu anul 2016, până în prezent. 

Emil Buşescu: „Am ajuns la Poliţie, care mi-a dat avertisment că l-am drăcuit”

Leonard Şerban, actualmente consilierul personal al primarului de la Poienarii de Muscel, Ion Banzea, este contrazis de viceprimarul Emil Buşescu. Acesta a recunoscut că a aruncat cu apă, dar din greşeala consilierului local, care i-a ţinut calea la ieşirea din încăperea unde s-a derulat întrunirea aleşilor locali. Adjunctul primarului spune că a fost reclamat de Şerban la Agenţia Naţională de Integritate, care l-a găsit, în primăvara lui 2019, în incompatibilitate, iar în toamna aceluiaşi an, în conflict de interese administrativ, procesele de contestare fiind în derulare. Faţă de incidentul din 26 aprilie, Emil Buşescu are altă variantă. „Nu s-a întâmplat aşa ceva, am martori. Se terminase şedinţa de comisie, când s-a legat de mine, de ce am un tomberon la magazinul soţiei. Dar există un contract cu SERVSAL, separat de ce are Primăria, de la care avem tomberonul. La toate persoanele le-a spus că eu, fiind la Primărie şi prin puterea mea de viceprimar, ţin tomberonul la magazin. La Vlădeşti, de luna viitoare, se va colecta din poartă în poartă şi, acum, toate tomberoanele sunt duse pe cele zece platforme de colectare, care sunt trecute prin Consiliul Local. În sala de Consiliu, Şerban stă aproape de uşa, iar eu vizavi. După întrunire, când am vrut să ies, am trecut pe lângă el şi atunci s-a ridicat la mine. Eu aveam în mână o sticlă cu apă, din care beam în acel moment, iar el mi-a dat peste mână din greşeală şi s-a vărsat apa pe el, nu am aruncat eu. Asta a fost, după care am ieşit afară, nu cum a zis el, că s-a ridicat domnul Daniel Miriţă, care a fost preşedinte de şedinţă… Nu am aruncat cu apă în el, nicidecum, nici nu l-am atins. Eu eram aproape de uşă şi el sunase la 112 şi spunea operatorului: „Ia, mă, mâna de pe mine!”, dar eu eram departe de el. A venit Poliţia, eu acelaşi lucru l-am declarat şi agenţilor. El le-a spus că ne-am certat pe un amendament. Nicidecum. Eu nu am nimic cu el, nu-i convine că i-am luat locul de viceprimar. El m-a reclamat la ANI după ce cu firma mea de construcţii am făcut o lucrare la Primărie, în timp ce eram consilier. Într-o zi, eram la un litigiu cu un domn poliţist şi, la ieşirea spre strada principală, poliţistul a oprit două, trei maşini ale celor care vând ambulant prin comună şi a zis că eu l-am pus. M-a sunat la două minute, după ce a trecut pe lângă noi, probabil, că mi-e necaz mie, că nu vinde soţia la magazin şi că am pus Poliţia pe oamenii ăia. Eu n-am pus pe nimeni Poliţia, dar mi-am ieşit din fire şi l-am dat la naiba. După chestia asta, am ajuns la Poliţie, care mi-a dat avertisment că l-am drăcuit. În concluzie, el se ţine de capul meu tot timpul, speculează orice, eu chiar nu am nimic cu el.”, ne-a declarat viceprimarul Emil Buşescu.

Referitor la faza cu interlopii, Emil Buşescu ne-a spus că nu are nicio legătură cu acuzaţiile fostului vice. „Lucram la un prieten, îi făceam un foişor şi m-a sunat el, personal, că am pus interlopii pe el. Cum să pun eu? La magazinul soţiei era un tip, cică-i zice Ciprian, pe care nu l-am cunoscut în viaţa mea, care se întâlnise cu părintele Adelin Retevoi Popescu, de la Biserica Vlădeştii de Sus, că-l pusese domnul Şerban să-l bată pe preot, că acesta era aliat cu mine. Am şi o înregistrare cu chestia asta! Şi băiatul acesta a zis că el nu bate un popă! Şi tot el a venit să facă poze şi i-a spus pe nume tipului acesta.”, a continuat Buşescu, care a completat: „Nu am nevoie de consilier personal, sunt încă în putere şi pot să muncesc, să-mi fac treaba de viceprimar. Consilierul era stipulat în Regulamentul Consiliului Local şi s-a votat, în caz de nevoie, să fie trecut, dar în nici un caz să-mi angajez consilier personal. Noi ne chinuim să facem câte ceva prin comună şi nu avem bani suficienţi. Dânsul asta a făcut toată viaţa, se plânge pe Facebook şi se duce la ziare, că nu sunt prima dată „încondeiat”. S-a tot ţinut de capul meu de când a fost el viceprimar cu atribuţii de primar.” Isabela FILIP

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!