21.9 C
Campulung Muscel
23/07/2024

Stradă din Câmpulung fără iluminat public stradal de pe timpul lui Ceauşescu!

În ultima perioadă, în Câmpulung s-au efectuat mai multe lucrări de extindere şi modernizare a iluminatului public stradal, în scopul creşterii gradului de confort, dar şi de siguranţă publică. Iniţiativa aparţine primarului Elena Lasconi, ca urmare a sesizărilor venite din partea unor cetăţeni care locuiesc în zone periferice, unde n-a existat iluminat public de zeci de ani sau niciodată!

Lucrările vor continua şi pe parcursul acestui an, urmând să fie incluse pe lista de investiţii în momentul în care va fi pus la punct bugetul pe 2021. De extinderea iluminatului public stradal se ocupă firma Pet Electric Global SRL, din Câmpulung. O echipă de muncitori am întâlnit-o la lucru chiar şi în ultimele zile din 2020, mai sus de sus de Autogara Atlassib, spre Valea Româneştilor. „Am lucrat în zona unde se termină iluminatul public pe strada Colonel Ion Alexandrescu, adică dincolo de staţia de gaze, până la intersecţia din Valea Româneştilor, cu strada Ion Giurculescu. Acolo nu a mai fost iluminat public de la Revoluţie. Un bărbat de 65 de ani mi-a zis că au fost lămpi acolo pe vremea când era el copil. Am intrat apoi şi pe strada Ion Giurculescu, pentru că şi acolo era o porţiune de vreo 300-400 de metri, fără iluminat stradal. S-au pus în total 13 lămpi şi circa 800 de metri coloană de alimentare, trasă pe stâlpi de lemn existenţi. Eu sper să termin până mâine (n.r. 31 decembrie 2020).”, ne-a declarat administratorul firmei Pet Electric Global, Adrian Pancu. 

Proiectul este însă mult mai amplu, urmărindu-se iluminarea tuturor zonelor afectate din municipiu. “Doamna primar mi-a dat sarcină să fac o listă cu toate zonele neiluminate din oraş. Vor mai fi astfel de lucrări, care vor fi prinse pe lista de investiţii din bugetul anului viitor. Dar eu am zis s-o fac pe asta până la Revelion (n.r. către Valea Româneştilor). Am mai făcut pe Leculeşti şi pe Pârşeni, s-a pus şi acolo la punct iluminatul. Aceste trei străzi s-au făcut acum, o să urmeze Calea Pietroasă, de unde se termină blocurile din Vişoi, în dreapta, e porţiune de pădure unde nu e iluminat stradal… O să mai facem pe centură, de la staţia de epurare până la barieră, nici acolo nu sunt lămpi. Tot în 2021, toate parcările şi spaţiile dintre blocuri vor fi iluminate, să nu mai existe zone întunecate în cartiere.”, a mai precizat Adi Pancu.

Ama IVAN

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!