27.7 C
Campulung Muscel
17/06/2024

Patru musceleni, judecaţi pentru inducerea în eroare a anchetatorilor

Patru bărbaţi din Davideşti au fost trimişi în judecată pentru infracţiunea de inducere în eroare a organelor judiciare într-un dosar în care părţi vătămate sunt un om de afaceri şi Ocolul Silvic, care administrează pădurile de pe raza comunei.

Este vorba tot de afaceristul Marius Constantin Fulgeanu, care a fost victima hoţilor de lemne, după ce acesta a declarat război mafiei lemnului din Muscel. Bărbatul a sesizat de nenumărate ori autorităţile competente centrale, le-a trimis imagini cu copaci tăiaţi chiar sub privirile celor care ar fi trebuit să protejeze fondul forestier.

Acum cinci ani, pe 23 ianuarie 2015, Marius Constantin Fulgeanu a fost bătut de mai mulţi localnici din Davideşti, printre care pădurarul Constantin Alin Văduva, fiul acestuia, Alin Constantin Văduvă, fratele pădurarului, Marius Văduva şi Nicolae Cătălin Ancuţa, unchiul. „Mă deplasam cu ATV-ul meu prin pădure, pe un drum pietruit, pentru a merge la un teren proprietate personală. La un moment dat, m-am intersectat cu pădurarul Văduva Constantin Alin, care a încercat să mă lovească cu autoturismul său. Am fugit prin pădure pe ATV-ul meu, am fost înconjurat de ceilalţi membri ai clanului Văduva: fiul lui Văduva, care avea faţa acoperită cu o cagulă şi conducea un ATV cu care mi-a blocat calea, Văduva Marius, fratele lui şi unchiul celui cu cagulă, care m-a lovit cu o lopată şi o sabie de mai multe ori, precum şi fiul pădurarului Văduva, care m-a lovit cu o sapă în umăr şi la nivelul capului”, a declarat pentru Jurnalul de Argeş, omul de afaceri Marius Constantin Fulgeanu.

Doar unul dintre cei acuzaţi de afacerist că l-au bătut a fost trimis în judecată. Este vorba de Marius Văduva, fratele pădurarului. Tentativa de omor a fost clasată de Parchetul Câmpulung, însă, pe 17 octombrie 2019, Judecătoria Câmpulung a constatat legalitatea sesizării instanţiei prin rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung întocmit la data de 21 iunie 2019, de trimi-tere în judecată a lui Marius Văduva, pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe. Judecătoria Câmpulung s-a pronunţat în caz pe 3 august. Marius Văduva a fost condamnat, pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe la 2.700 lei amendă penală, reprezentând 135 zile amendă penală, calculate cu 20 de lei pe zi.  Din punct de vedere civil, instanţa a fost de acord parţial cu solicitările părţii vătămate, Marius Constantin Fulgeanu. Astfel, inculpatul trebuie să-i achite lui Fulgeanu 13.366,80 lei, din care 10.000 lei sunt daune morale, 966,80 lei – prejudiciu material, 2.000 de lei reprezintă cheltuielile judiciare ale lui Fulgeanu, şi 400 de lei, cheltuielile judiciare făcute de stat. 

Bărbaţii au depus mărturie mincinoasă într-o anchetă pentru infracţiuni silvice

Dar un nou dosar a fost format pe rolul Judecătoriei Câmpulung, care are ca părţi vătămate pe afaceristul Marius Constantin Fulgeanu şi Ocolul Silvic „Ingleby”, inculpaţi fiind cei patru bărbaţi de care a povestit Fulgeanu că l-au agresat, Constantin Alin Văduva, Alin Constantin Văduva, Marius Văduva şi Nicolae Cătălin Ancuţa. Obiectul dosarului este inducerea în eroare a organelor judiciare, complicitate la tăierea, ruperea, degradarea fără drept de arbori din fondul forestier naţional, indiferent de forma de proprietate (ca infracţiune silvică), şi mărturie mincinoasă.

În Camera preliminară s-au derulat două termene. Pe 8 septembrie, cei patru inculpaţi au solicitat amânarea procesului în vederea angajării unui apărător. În 15 septembrie, magistratul de caz a respins excepţiile şi cererea de restituire a cauzei la Parchet, formulate de persoana vătămată, Marius Constantin Fulgeanu. În acelaşi timp, s-a constat legalitatea sesizării instanţei prin rechizitoriul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş,  din 1 iulie 2020, de trimitere în judecată a inculpaţilor, Constantin Alin Văduva pentru inducerea în eroare a organelor judiciare;  Alin Constantin Văduva pentru complicitate la tăierea, ruperea, degradarea fără drept de arbori din fondul forestier naţional, indiferent de forma de proprietate (ca infracţiune silvică); Marius Văduva pentru mărturie mincinoasă, şi Nicolae Cătălin Ancuţa pentru complicitate la tăierea, ruperea, degradarea fără drept de arbori din fondul forestier naţional, indiferent de forma de proprietate (ca infracţiune silvică). Judecătoria Câmpulung a dispus începerea judecăţii faţă de cei patru inculpaţi. Decizia nu este definitivă, putând fi contestată în trei zile de la comunicare. Adrian TĂNASE

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!