20 C
Campulung Muscel
18/07/2024

Câmpulungeanul oprit cu focuri de armă la Curtea de Argeş, arestat preventiv

Câmpulungeanul oprit cu focuri de armă la Curtea de Argeş că n-a oprit la semnalul poliţiştilor, a fost reţinut şi apoi arestat preventiv pentru 30 de zile.

Duminică, 7 noiembrie, Răzvan Bogdan Diaconeasa, de 41 de ani din Câmpulung, era în maşină cu alţi doi bărbaţi şi o femeie cu un copil şi circula prin localitatea Albeştii de Argeş, când a fost semnalizat de poliţişti să oprească. În schimb, câmpulungeanul şi-a continuat drumul, fiind oprit abia la intrarea în Curtea de Argeş, după ce i-au fost sparte pneurile cu mai multe focuri de armă. Şoferul şi ceilalţi ocupanţi au autoturismului au fost conduşi la sediul Poliţiei pentru audiere.

Din verificări a rezultat că Răzvan Bogdan Diaconeasa nu deţine permis de conducere plus că, după ce a fost testat cu aparatul etilotest a rezultat o valoare a alcoolemiei mai mare de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost dus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei. Pe numele lui a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere fără drept şi sub influenţa alcoolului, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeş.

De duminică, 7 noiembrie şi până luni, 8 noiembrie, câmpuluneanul a fost reţinut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, iar când aceasta a expirat, a fost prezentat Judecătoriei Curtea de Argeş. Instanţa a admis propunerea Parchetului şi a dispus arestarea preventivă a lui Răzvan Bogdan Diaconeasa pe o durată de 30 de zile, din 8 noiembrie 2021 şi până pe 7 decembrie 2021, inclusiv; şi a respins cererea bărbatului de a se lua împotriva sa măsura preventivă a controlului judiciar ori cea a arestului la domiciliu.

„Bărbatul reţinut în cursul nopţii de 7 spre 8 noiembrie 2021, de către poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Curtea de Argeş, în dosarul penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere fără drept şi sub influenţa alcoolului, a fost prezentat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeş în faţa instanţei, iar Judecătoria Curtea de Argeş a dispus arestarea preventivă.”, a comunicat IPJ Argeş. Adrian Tănase

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!