19.1 C
Campulung Muscel
18/06/2024

„Badea”, unul dintre proxeneţii Boceanu, prins în Germania

În ianuarie, anul trecut, mascaţii au efectuat mai multe descinderi în Câmpulung, la locuinţele mai multor bărbaţi, suspecţi de trafic de persoane şi proxenetism. 

La descinderile din Câmpulung au participat, alături de poliţiştii de la B.C.C.O. şi de mascaţi din trupele speciale, şi trei poliţişti din Lausanne, unde suspecţii îşi derulau activităţile infracţionale.

Din cei nouă indivizi aflaţi pe lista anchetatorilor, în 2019 au fost reţinuţi doar patru: Lucian Boceanu, zis „Badea”, Ion Boceanu, zis „Ali” sau „Aladin”, Dafinel Boceanu şi Florin Gogoci, zis „Matiz”. Pentru ceilalţi cinci: Fernando Boceanu, Mircea Covaci, Vasile Alexandru, Teofil Alexandru şi Cătălin Frâncu, au fost emise mandate europene de arestare.

Cum Lucian Boceanu era dat în urmărire internaţională de mai mult de un an, la finele săptămânii trecute a fost extrădat în Germania. Aşa cum v-am spus, individul este cercetat într-un dosar de către DIICOT Piteşti în urma unei anchete demarată de autorităţile elveţiene după ce s-a stabilit că o reţea de proxeneţi câmpulungeni aveau mai multe victime obligate să se prostitueze. În octombrie 2016, la indicaţiile lui Lucian Boceanu, zis „Badea”, care coordona reţeaua de trafic pe teritoriul Elveţiei, un alt membru al grupării, Dafinel Boceanu a dus-o pe Mihaela în Lausanne. La scurt timp, fata a fost ucisă de un client, care a ascuns apoi cadavrul în Franţa. Identificarea victimei a fost posibilă abia după ce poliţia din Elveţia a început să monitorizeze afacerile clanului Boceanu.

Suspecţii au fost împărţiţi în mai multe dosare penale. Unul dintre acestea îi are ca inculpaţi pe Lucian Boceanu, zis „Badea” şi pe Ion Boceanu, zis „Ali” sau „Aladin”, pe numele lor fiind emis un mandat de arestare pe 7 februarie 2019, pentru trafic de persoane, dar care nu a putut fi pus în aplicare pentru că cei doi erau fugiţi din ţară. Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale au cooperat cu Biroul Naţional Interpol şi Biroul SIRENE, cei doi fiind daţi în urmărire internaţională. Lucian Boceanu a fost depistat în Germania, fiind cerută extrădarea lui. Procuratura Generală Stuttgart a dispus reţinerea câmpulungeanului fiind aprobată extrădarea. În noaptea de vineri spre sâmbătă, Lucian Boceanu a fost adus în ţară, de o escortă a poliţiştilor germani, fiind predat ofiţerilor de la SIC Argeş. 

Sâmbătă, Lucian Boceanu a fost dus la Tribunalul Argeş unde instanţa a confirmat mandatul de arestare preventivă. Poliţiştii argeşeni continuă demersurile pentru a obţine şi extrădarea lui Ion Boceanu, zis „Ali” sau „Aladin” despre care există informaţii că s-ar aflat tot în Germania. Adrian TĂNASE

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!