10.1 C
Campulung Muscel
19/05/2024

Vulpea cerşetoare de la Barajul Râuşor are vizuina chiar sub drum

Dacă pe Transfăgărăşan turiştii hrănesc urşii pentru a-i fotografia, în drum spre Voina o fac cu mai multe vulpi, care s-au învăţat că au o sursă de hrană sigură atunci când trec maşinile prin zona Barajului Râuşor. Acest comportament nu doar că pune în pericol viaţa animalelor în natură, dar poate duce la incidente periculoase. Oamenii care hrănesc vulpile, care ies pe drumul spre Voina, se expun unui pericol destul de mare, pentru că vieţuitoarele pot reacţiona violent la o acţiune care nouă ni se pare normală, ca de exemplu flash-ul de la cameră.
Ca să fie cât mai aproape de locul de „cerşit”, una dintre cele de pe Barajul Râuşor şi-a făcut vizuina chiar într-un crater din asfalt, iar când simte că opreşte vreo maşină pe rezerva de deasupra barajului, hop îşi face apariţia şi ea. Imagini cu ea ieşind din ascunzătoare au fost surprinse de cei de la Conservathion Carpathia, care au etichetat-o ca „o nouă specie – vulpea subterană”.
Cu o vulpe „prietenoasă” s-a întâlnit şi un inginer silvic, Mihai Banu, ranger în Parcul Naţional Piatra Craiului. Acesta, ca să dovedească cât de sociabilă e, şi-a făcut un selfie cu vulpiţa. Cu toate acestea, rangerul i-a îndemnat pe toţi să nu hrănească animalele sălbatice. „Foxy cea şireata, dichisită, aranjată, a venit să ne cunoască, să ieşim la o serată. Foxy! Parcă erai la ski! Nu hrăniţi animalele sălbatice!”, a scris Mihai Banu pe Facebook.
Se pare că acest comportament prietenos este dobândit de animalele sălbatice care găsesc pe traseele montane resturi de mâncare, abandonate de turişti, de aceea este indicat ca atunci când mergem pe munte să nu lăsăm nimic în urma noastră. Adrian TĂNASE

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!