20.2 C
Campulung Muscel
25/06/2024

Unitatea de Terapie Intensivă Mobilă funcţionează la capacitate maximă. Toare cele 12 paturi sunt ocupate

Pe data de 5 august, patru pacienţi diagnosticaţi cu noul coronavirus au ajuns să fie trataţi în Unitatea de Terapie Intensivă Mobilă, amplasată în curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti. Duminică, 9 august, unitatea funcţiona la capacitate maximă, toate cele 12 paturi fiind ocupate.

„În Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti, 13 din cele 15 paturi disponibile sunt ocupate. Astfel, toate cele 25 de paturi de terapie intensivă la care facem referire sunt ocupate de pacienţi diagnosticaţi cu virusul SARS-CoV-2, 17 dintre bolnavi fiind ventilaţi mecanic.”, a transmis Cristina Cazacu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti.

Reamintim că Unitatea de Terapie Intensivă Mobilă, amplasată în curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti, a devenit funcţională pe data de 31 iulie 2020, după ce s-au finalizat toate procedurile de instalare şi a primit avizul de funcţionare din partea Direcţiei de Sănătate Publică Argeş. Construită pe structura unui tir, aceasta este dotată cu 12 paturi, având toate echipamentele necesare unei secţii de Terapie Intensivă, respectiv ventilatoare, monitoare şi injectomate, pentru a putea oferi asistenţă medicală de specialitate pacienţilor în stare critică.

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!