0.7 C
Campulung Muscel
03/12/2022

Medicul Andrei Aron vrea să clarifice demiterea sa nedreaptă cu un avocat

„În momentul când demiţi un om, indiferent de ordine şi de legi, trebuie să existe o bază la această demitere!”

Pe 25 mai, medicul stomatolog Andrei Aron a fost demis din funcţia de manager interimar al Spitalului Municipal de primarul Liviu Ţâroiu, în baza unor prevederi legislative „clocite” în Parlament de colegii săi din PSD. Chiar dacă a primit decizia cu zâmbetul pe buze, declarând că se simte bucuros, fericit şi împlinit, managerul clinicii Dental Evolution Center consideră că înlăturarea sa de la conducere a fost nedreaptă şi doreşte să clarifice cu un avocat aspectele privind legalitatea demiterii sale.

Vrea să ştie ce greşeli a făcut

Numit manager al Spitalului Municipal Câmpulung pe 30 aprilie, după ce Nicolae Alexe a fost demis prin ordin al ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, pentru management defectuos, Andrei Aron s-a remarcat, în scurta perioadă în care s-a aflat la conducere, prin câteva iniţiative curajoase, menite să aducă schimbări radicale în activitatea medicală şi infrastructura spitalului. Tocmai de aceea, e mulţumit de tot ce a realizat, însă nu e de acord cu modul în care a fost dat deoparte, deşi i se prelungise mandatul şi pe durata stării de alertă. „Sunt încântat de ce s-a întâmplat, sunt mulţumit de ceea ce consider că am reuşit să fac. Decizia a venit un pic nejustificat, motiv pentru care o să am întâlnire cu un avocat, pentru că, în mod normal, în percepţia mea, în momentul când demiţi un om, indiferent de ordine şi de legi, trebuie să existe o bază la această demitere! O să am o discuţie cu avocatul, pentru că mi se pare corect ca, dacă eu am greşit în vreun fel în perioada asta, să ştiu, iar dacă această demitere a fost făcută pe baza unor greşeli pe care eu le-am făcut în managementul pe care l-am putut să-l aplic acolo, ar trebui din nou să ştiu, pentru că aşa mi se pare corect. Nu eram foarte convins de lucrul acesta, dar, cumva, este o obligaţie pe care o am eu faţă de mine, să ştiu eu dacă, într-adevăr, am fost demis în baza unor greşeli pe care le-am făcut, aşa cum fusese, de fapt, demis sau, mă rog, suspendat, managerul actual al spitalului.”, a declarat pentru Muscel TV Andrei Aron.

Îşi doreşte ca proiectele sale să fie continuate

Amenajarea laboratorului de testare PCR, refacerea completă a Secţiei de Boli Infecţioase, recondiţionarea blocului central, de la parter, până la ultimul etaj, grupuri sanitare pentru fiecare salon, instalaţii de oxigen în tot spitalul, bloc de sterilizare complet nou şi utilat la standarde moderne, investiţii în echipamente şi aparatură medicală, sunt câteva dintre proiectele la care a contribuit Andrei Aron şi care ar trebui finalizate pentru binele spitalului şi al comunităţii. „Ar trebui să se termine cu acest laborator de testare PCR. Policlinica trebuia să pornească astăzi (n.r. 26 mai), dar am înţeles că va porni pe 2 iunie, nu ştiu de ce s-a ajuns la această concluzie, cu toate că planul era aprobat şi totul pus la punct. Trebuie mers mai departe cu proiectul european început pe 15 mai, proiect  care ar putea să aducă destul de multe investiţii în spital, mai ales pe partea de echipamente şi aparatură, echipamente de protecţie şi absolut tot ce ne-a fost necesar şi ne-ar fi necesar de acum încolo. Este foarte important ca aceste termene să se respecte pentru că, în sine, proiectul este pe principiul “primul venit, primul servit”. Trebuie mişcate lucrurile în aşa fel încât să profităm de acest moment. O să urmăresc în continuare ce se întâmplă acolo, o să încerc să fiu la fel de implicat, chiar dacă nu mai sunt în interior, şi sper ca cei care acum au revenit şi între timp nu mai au probleme de management să ducă mai departe ceea ce ar trebui făcut, nu ce am inventat eu, ce ar trebui făcut.”, a mai precizat Andrei Aron.

Ar participa la un concurs pentru postul de manager

Managerul clinicii Dental Evolution Center nu s-ar da înapoi nici la un viitor concurs pentru postul de manager al spitalului, în condiţiile în care Nicolae Alexe ar fi demis pentru a doua oară.  „Aşa cum domnul primar spune nişte lucruri, aşa o să spun şi eu nişte lucruri. Când o să văd că se va întâmpla lucrul ăsta şi lucrurile vor fi tranşate acolo şi vor fi scoase la iveală şi va fi luată o decizie în sensul acesta, probabil că atunci mă voi hotărî şi eu pentru postul ăsta. În principiu, da, mi-aş dori, dar trebuie să discut un pic şi cu familia, pentru că a fost o schimbare destul de mare pentru noi şi trebuie să punem un pic în balanţă. Depinde foarte mult de ei, pentru că  familia pentru mine e cea mai importantă şi trebuie cumva să ne asumăm decizia asta împreună, dar în principiu, da, aş participa la un concurs”, este concluzia optimistă a fostului manager de la „Municipal”. Alex BARBU

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!