18.5 C
Campulung Muscel
22/06/2024

Unul dintre fraţii Guiman, suspect de furtul mai multor oi din judeţul Sibiu, deţinut în Penitenciarul Aiud

Aşa cum vă anunţam la începutul lunii, unul dintre membrii familiei Guiman, din satul Piatra, comuna Stoeneşti, a fost trimis în judecată, fiind suspect şi că a tăiat fără drept arbori din fondul forestier naţional. La începutul săptămânii, pe 25 mai, Ilie Guiman trebuia să ajungă în faţa magistraţilor Judecătoriei Câmpulung în dosarul penal în care este judecat pentru infracţiuni la regimul silvic, părţi vătămate fiind Ocolul Silvic Păpuşa Rucăr şi Marius Georgian Pîrnuţă. Dar bărbatul nu a putut ajunge la proces, fiind arestat în altă cauză, de furt, aflată pe rolul Judecătoriei Avrig şi este deţinut în Penitenciarul Aiud.

De la sfârşitul lunii ianuarie, Guiman, arestat preventiv

Este vorba de speţa în care Ilie Guiman, alături de Ion Stancu, Sandu Cornea şi Rădiţa Andreea Băjan, sunt bănuiţi că au furat 20 de oi dintr-un saivan al Florinei Tarcea, aflat pe raza localităţii Cârţişoara, judeţul Sibiu, în noaptea de 19 spre 20 ianuarie 2020. Proprietara animalelor a observat a doua zi lipsa animalelor şi a anunţat Poliţia. „Ca urmare a cercetărilor desfăşurate, la data de 29 ianuarie 2020, pe raza judeţului Argeş, cu sprijinul poliţiştilor IPJ Argeş, poliţiştii sibieni au efectuat trei percheziţii domiciliare în localităţile Piatra şi Valea Mare Pravăţ, ocazie cu care au fost găsite şi recuperate animalele sustrase. De asemenea, au fost identificate şi prinse patru persoane, trei bărbaţi şi o femeie, cu vârste cuprinse între 31 şi 53 de ani, toate domiciliate în judeţul Argeş, bănuite de săvârşirea faptei.”, a transmis IPJ Sibiu. Suspecţii menţionaţi mai sus au fost reţinuţi pentru 24 de ore, fiind audiaţi la sediul IPJ Sibiu. Din 30 ianuarie, bărbaţii sunt arestaţi preventiv, iar femeia, care este concubina unuia dintre ei, este judecată sub măsura controlului judiciar.

Pe lângă infracţiunea de furt calificat, pentru care sunt judecaţi cei patru hoţi de către Judecătoria Avrig, lui Ilie Guiman i se vor aplica şi provederile articolului 335, din Codul Penal, pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere. În acest dosar, din judeţul Sibiu încă nu a fost stabilit un prim termen de judecată.

Revenind la cauza în care Ilie Guiman este judecat pentru infracţiuni silvice, Judecătoria Câmpulung a amânat-o pe 29 iunie, dispunând emiterea unei adrese către Tribunalul Argeş, prin intermediul căreia a solicitat restituirea dosarului prin care s-a constatat legalitatea sesizării instanţei de către Parchetul Câmpulung, prin care s-a dispus trimiterea în judecată a lui Ilie Guiman pentru tăiere fără drept de arbori din fondul forestier naţional, pe care inculpatul a contestat-o. 

Adrian TĂNASE

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!