0.2 C
Campulung Muscel
19/04/2024

S-a stabilit câştigătorul reabilitării blocurilor 9 şi 10. Licitaţia pentru blocul 17 va fi reluată

 Primăria Câmpulung a primit şase oferte din partea a patru constructori interesaţi de contractele de reabilitare a celor trei blocuri sociale din cartierul Vişoi. Investiţia, după cum v-am informat şi cu alte ocazii, este plătită de Uniunea Europeană, care finanţează programul accesat de municipalitatea aplecată în acest mandat către ridicarea din sărăcie, boală, şomaj ori semianalfabetism a marginalizaţilor dornici să-şi schimbe viitorul. Câmpulungenii înscrişi de bună voie în proiectul care i-a ajutat cu bani pe cei interesaţi să nu-şi irosească viaţa au făcut treabă. Dar au existat situaţii în care Primăria a trebuit să fie mai convingătoare cu îndărătnicii care întruneau condiţiile de a intra în grupul ţintă. Bunăoară, chiriaşii din locuinţele sociale 9, 10 şi 17, dacă au acceptat să ajute autorităţile să-şi atingă target-ul de nevoiaşi, se vor alege cu blocurile reabilitate. Intenţie care, iniţial, a existat pentru fostul complex muncitoresc de la ARO. Dar cum Liviu Ţâroiu a eşuat în a-i mobiliza să vină la cursurile de calificare, ca să deprindă o meserie din cele căutate în prezent de patronii din oraş şi zonă, blocurile din „Şerpărie”, eticheta imposibil de înlăturat de pe reputaţia mini-cartierului de la graniţa urbanului câmpulungean şi a rurarului lereştean, îşi păstrează aspectul mizerabil pe mai departe. Îmbunătăţirea condiţiilor locative include nu numai „făţuirea” exterioarelor, prin lucrarea de reabilitare a faţadelor, în scop estetic şi de creştere a confortului termic în interiorul locuinţelor, ci şi reparaţia acoperişurilor şi a instalaţiilor electrice. 

Blocurile sociale din Vişoi se vor alege cu faţade reabilitate termic, acoperişuri şi instalaţii electrice noi  

2 aprilie a fost data limită fixată de autoritatea contractantă pentru înscrierea la licitaţie a firmelor de construcţii a căror agendă de lucru le permitea punerea în operă a contractului estimat la 950.820,71 lei. De fapt, a contractelor, căci cele trei imobile au făcut obiectul unor loturi diferite, dând posibilitatea mai multor executanţi să lucreze pe şantierele din Vişoi. Oportunitatea ivită, şi pentru Primărie, şi pentru chiriaşi, dar şi pentru patronii societăţilor de profil, are la bază finanţarea europeană acordată prin proiectul „Schimbă-ţi viitorul! Dezvoltarea socială şi economică a persoanelor defavorizate din zona de Nord a municipiului Câmpulung”, care conţine, printre altele, şi „activităţi de îmbunătăţire a condiţiilor de locuit ale persoanelor din grupul ţintă”. Cum unii dintre beneficiarii serviciilor sociale, medicale, educaţionale oferite prin controversatul proiect locuiesc în blocurile sociale ale Primăriei, acestea vor intra într-o investiţie de renovare a exterioarelor, cu bani europeni. 

Este o iniţiativă bună, din care câştigă toată lumea. Şi Primăria, care rezolvă o problemă socială şi imobiliară, de care este direct responsabilă, şi locatarii, care vor sta în blocuri arătoase, izolate termic, prin ale căror acoperişuri nu mai plouă, şi constructorii, care fac un ban frumos, având de muncă într-o perioadă dificilă pentru toată lumea. În esenţă, lucrarea urmăreşte proiectarea şi execuţia  îmbunătăţirilor la blocul 9, scara A, blocul 10, scara B, şi blocul 17, inclus cu toate cele trei scări, A, B şi C. Invitaţia lansată executanţilor, pe 17 martie, prin intermediul SICAP, cuprinde trei loturi de intervenţii, aferente fiecărui imobil în parte.  

Intenţiile municipalităţii, sintetizate în anunţul postat pe portalul achiziţiilor întreprinse de instituţiile bugetare, au arătat astfel: „Prin contractul de proiectare şi execuţie se urmăreşte îmbunătăţirea condiţiilor de confort şi locuire a persoanelor care fac parte din grupul ţintă al proiectului „Schimbă-ţi viitorul!” (…) şi care locuiesc în blocurile 9, 10 şi 17. Cele trei loturi de lucrări, despre care relatam în deschiderea articolului, reprezintă un rezumat al ceea ce se cere constructorului: 

Lot 1 – Reabilitarea blocului 9, scara A: Execuţia lucrărilor constă în finisaje exterioare pe faţade, reabilitarea acoperişului, instalaţii electrice. Valoarea lucrărilor a fost estimată la 294.717,18 lei, reprezentând construcţii + montaj, din care: lucrări pentru arhitectură – 280.199,18 lei şi lucrări pentru instalaţii electrice – 14.518 lei.

Lot 2 – Reabilitarea blocului 10, scara B: Execuţia lucrărilor constă în finisaje exterioare pe faţade, reabilitarea acoperişului. Valoarea construcţiilor şi montajului, intervenţii considerate „de arhitectură”, se ridică la 297.711,22 lei.     

Lot 3 – Reabilitarea blocului 17, scările A, B, C, Vişoi: Execuţia lucrărilor constă în finisaje exterioare pe faţade, reabilitarea acoperişului, instalaţii electrice. Este cel mai scump lot, apreciat la 358.392,30 lei, din care: lucrări pentru arhitectură – 314.838,30 lei şi lucrări pentru instalaţii electrice – 43.554 lei.

Valoarea totală estimată a contractului se cifrează la 950.820,71 lei. Până pe 2 aprilie, firmele de construcţii au fost aşteptate să acceseze procedura derulată de Primăria Câmpulung. În aceeaşi zi, ofertele primite s-au deschis şi a început analiza lor.   

Patru firme au concurat pentru două sau toate cele trei blocuri 

Au fost întreprinzători care şi-au dorit să obţină toate cele trei blocuri, după cum au fost întreprinzători care au licitat pentru mai puţine. Trebuie să spunem că au fost adjudecate doar contractele pentru blocurile 9 şi 10, rămânând ca Primăria să reia procedura pentru blocul 17, cel mai costisitor, având trei scări de pus la punct.

Iată care au fost firmele înscrise la licitaţia organizată de Primărie şi imobilele pentru care au concurat:

And Secom Intexim SRL (reprezentant Ion Cotescu), pentru loturile 2, 1 şi 3 (blocurile 9, 10 şi 17);  

Elvamar Struktur SRL (reprezentant Marius Constantin Ionescu), pentru lotul 1 (blocul 9);

Elvamar Struktur SRL (reprezentant Marius Constantin Ionescu), pentru lotul 3 (blocul 17);

Euro Expres Rohadluc SRL (reprezentant Florinela Marian), pentru loturile 1 şi 2 (blocurile 9 şi 10);

Elvamar Struktur SRL (reprezentant Marius Constantin Ionescu), pentru lotul 2 (blocul 10);

Asocierea formată din Sercop ADN SRL (reprezentant Ion Pătrăşcan) şi Mitoi Proiect SRL (reprezentant Mircea Mitoi), pentru loturile 1, 2 şi 3. 

Câştigător: Elvamar Struktur, pentru blocurile 9 şi 10 

Pe 4 mai, a fost anunţat câştigătorul a două dintre cele trei loturi licitate, fiind anulată procedura pentru blocul 17. Motivul anulării: au fost depuse numai oferte inacceptabile şi/sau neconforme, drept pentru care, pe 21 aprilie, s-a decis neatribuirea acestui contract. În schimb, pe 28 aprilie, organizatorii licitaţiei au atribuit lucrările de reabilitare pentru imobilele din vecinătatea Turnurilor. Ambele contracte s-au încheiat cu firma lui Marius Ionescu, Elvamar Struktur. Preţul oferit pentru blocul 9 s-a cifrat la 230.498,83 lei, cu 64.218,35 lei mai puţin faţă de estimarea proiectantului. Iar pentru blocul 10, oferta a avut o valoare de 233.727,30 lei, cu 63.983,92 lei mai redusă faţă de suma estimată de autorul documentaţiei ce a stat la baza achiziţiei. Magda BĂNCESCU

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!