20 C
Campulung Muscel
18/07/2024

Potrivit liderului de sindicat Gabriel Eana, şi el contaminat cu coronavirus, joi, erau 12 cadre medicale infectate, nu 5, cum a transmis Prefectura

Împreună cu cele 3, confirmate miercuri, sunt 15 asistente şi infirmiere bolnave         

De pe patul Spitalului Mioveni, numărându-se printre cadrele medicale de la Câmpulung, infectate cu COVID-19, liderul de Sindicat Gabriel Eana contrazice comunicarea Prefecturii de joi, 5 aprilie. Informaţiile date publicităţii Instituţia Prefectului, ieri, indicau încă 5 cadre medicale – trei asistente şi două infirmiere – de la Spitalul Municipal Câmpulung, contaminate cu coronavirus, în completarea celor trei confirmate miercuri, 8 aprilie (2 asistente de la Spitalul Municipal şi o infirmieră de la TBC, infectată în afara programului la serviciu). El însuşi bolnav şi internat la Mioveni, Gabriel Eana susţine că numărul colegilor de la Spitalul Municipal, pentru care testele au confirmat joi, 9 aprilie, că sunt pozitivi era 12, nu 5, cum a transmis Prefectura. Aşadar, miercuri şi joi, 15 cadre medicale de la cele două spitale câmpulungene erau infectate cu COVID-19.

Iată ce a declarat joi seara, la o emisiune tv, liderul Sindicatului Sanitas, între-o transmisiune telefonică:                       

 „Am fost confirmat printre alţi colegi de-ai mei. Am fost în izolare 24 de persoane. Am avut condiţii decente, am fost câte unul în salon, am primit mâncare şi apă din partea Spitalului, a Sindicatului Sanitas, a unor colegi, am avut cele mai bune condiţii. Ceea ce se întâmplă acum se datorează faptului că nu am fost Spital COVID la Câmpulung. Practic, lipsa acelor echipamente de protecţie înaltă, în condiţiile în care pacienţii suspecţi sau posibil infectaţi circulau printre noi, au dus la această situaţie. Dacă am fi avut spital de tratament COVID la Câmpulung în urmă cu două săptămâni, cu siguranţă, eram, acum, cu toţi, acolo. Întăresc asta prin faptul că cei din linia întâi, colegii noştri din Secţia Boli Infecţioase, tratează de foarte mult timp pacienţii contaminaţi infectaţi cu virusul COVID-19.  Nu există între ei niciun fel de îmbolnăvire. Îmbolnăvirile apar în situaţia în care nu există echipamente de protecţie înaltă şi nu ştim că avem de-a face cu pacienţi infectaţi. Din păcate, asta este realitatea. Este lucrul pe care nu l-au înţeles mulţi. Nu au înţeles de ce am cerut noi, practic, partea medicală din conducerea Spitalului Câmpulung, să fim Spital COVID. Am fost puşi la zis atât de către autorităţi, cât şi de către populaţie, înainte să apară primul caz. După ce cazurile s-au înmulţit şi situaţia este cea pe care o avem în momentul de faţă, una total neplăcută, nimeni nu mai poate să facă acuzaţii şi ar fi de bun simţ să se înţeleagă că ceea ce am cerut atunci s-ar fi realizat, ne-ar fi adus astăzi într-o situaţie mai bună.

Infestarea cadrelor medicale probabil că s-a produs înainte de data de 30 martie, mai exact în perioada 26-30 martie (n.r. când a fost adusă la spital, de trei ori, femeia din Godeni, angajată la Lear). Astăzi (n.r. joi, 9 aprilie) sunt 12 cazuri confirmate. Sunt, practic, din aceeaşi secţie care nu au avut nicio tangenţă cu pacient COVID confirmat. Excludem orice variantă de contaminare de la pacient COVID confirmat. Noi, acum, adunăm date, se pare că s-au făcut greşeli în ceea ce priveşte protocoalele de internare, cel puţin, aşa acuză personalul. Practic, personalul, dintre cei declaraţi pozitivi astăzi (n.r. joi, 9 aprilie), cea mai mare parte, cu excepţia a trei persoane – eu şi două colege, care ne-am contaminat tot de la una dintre colegele din Secţia Medicală – sunt de acolo de la acelaşi nivel, etajul III. Nu au avut nicio legătură în tratarea pacienţilor confirmaţi COVID, nu au participat în prima linie la triaj, nu au participat în prima linie la izolare. Ceea ce s-a întâmplat acolo a fost o situaţie creată de un pacient infectat, care nu a fost depistat, testat, iar personalul nu a fost suficient de bine protejat.”, a declarat liderul Gabriel Eana.                

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!