20.7 C
Campulung Muscel
22/06/2024

ADP şi-a propus să încheie în acest an reabilitarea Parcului „Kretzulescu”

Serviciul public condus de Bogdan Pătru este angrenat şi în alte lucrări în afara celor de asfaltare, plombare şi pietruire. Programul acestui an, o actualizare a celui/celor precedente, cuprinde şi alte intervenţii, care, cu mici excepţii, se repetă în fiecare an. 

În materie de marcaje rutiere, propunerea acestui an este de 5.800 de metri pătraţi. Altă sarcină asumată de ADP constă în montarea şi remedierea echipamentelor pentru orientare şi sistematizare stradală: indicatoare şi semne de circulaţie, montarea de limitatoare de viteză, îndreptarea ţevilor şi indicatoarelor. Iarna, teoretic, timpul ADP-iştilor este umplut de acţiunile de deszăpezire (prepararea şi împrăştierea materialului antiderapant). Agenda de lucru este completată cu reparaţii de poduri şi podeţe, sensuri giratorii, decolmatarea canalelor şi rigolelor, plus lucrări de curăţire la caseu-bordură, pe o distanţă programată de aproximativ 10 kilometri, pe străzile Calea Drăceşti, Colonel Alexandrescu, Doctor Nicolae Fălcoianu, Calea Târgoviştei – Profesor Mitu, Boboc – Drăceşti, Valea Unchiaşului – Izlaz. Pe Calea Drăceşti, Colonel Alexandrescu, Boboc, Valea Româneştilor, Chichirez şi Pârşeni, în Cimitirul „Flămânda”, sunt propuse şi defrişări de arbuşti şi tufişuri. 

Lista de lucrări continuă cu: betonare de şanţuri şi rigole pe strada Doctor Nicolae Fălcoianu; organizarea sărbătorilor de iarnă şi alte manifestări (festivaluri, raliuri, etc.); demontarea instalaţiilor din pomii de iarnă şi a ghirlandelor luminoase; execuţia punţii pietonale peste Pârâul Valea Româneştilor – finalizarea lucrării în valoare de 46.860 lei, din care 30.000 lei vor fi cheltuiţi în acest an; revizia staţiei de preparare a mixturilor asfaltice; strângerea animalelor lăsate libere pe domeniul public; lucrări de intervenţie la case naţionalizate; amenajarea parcărilor, conform solicitărilor Serviciului Tehnic al Primăriei; nivelarea platformelor şi reprofilări de drumuri. Lista se încheie cu finalizarea investiţiei de reabilitare a Parcului „Kretzulescu”, lăsat baltă de Grup Corint, în primăvara anului 2015, când aleşii au decis să nu prelungească termenul contractului de execuţie, ajuns la un stadiu de 23%, în doi ani, la finalul cărora investiţia trebuia predată. Din cei 100.000 lei prevăzuţi pentru acest rest al proiectului mare, 80.000 lei vor fi consumaţi în acest an. Şi o altă lucrare programată de anul trecut: execuţia modernizării intersecţiei Şoselei Naţionale cu Drumul Poienari, lucrare în valoare de 50.000 lei. Aici, se urmăreşte să se lărgească sensul către Piteşti, existând spaţiu disponibil către calea ferată, pentru a nu mai bloca circulaţia de către şoferii care vor să facă stânga, către Poienari, în spatele cărora se forma ditamai coloana dinspre Câmpulung. M.B. 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!