15.3 C
Campulung Muscel
24/04/2024

„Raţă” a scăpat de urmărirea penală

Unul dintre cei 25 de bărbaţi implicaţi în dosarul de proxenetism de la Câmpulung a fost judecat şi pentru lovire, după ce a snopit în bătaie un individ, pe care l-a prins furând din incinta atelierului auto, pe care-l administrează. Cauza s-a finalizat prin împăcarea părţilor şi după ce acuzatul a achitat cheltuielile de spitalizare ale victimei.

În vara anului trecut, Adalbert Mădălin Ionescu se afla la furat de fier vechi, împreună cu fiul său minor. Se pare că cei doi nu „operau” pentru prima dată la service-ul din Grui şi, cum ştiau unde să caute, s-au dus la fix şi au început să încarce piese vechi într-un sac. Proprietarul, Florin Oprea, zis „Raţă”, care tocmai venise de la o petrecere, şi-a aruncat ochii pe monitorul unde erau proiectate imaginile camerelor de luat vederi, puse la fiecare colţ de clădire. Acesta a fost şi momentul în care i-a zărit pe hoţi în timp ce puneau de zor într-un sac tot ce le pica în mâini. Patronul, mai iute la mânie de fel, mai ales că-i mai prinsese şi altă dată, dar i-a iertat, după ce oamenii s-au văitat că sunt amărâţi şi nu au ce mânca, s-a înfipt direct în gâtul adultului. L-a bătut până aproape l-a lăsat fără suflare, plus că i-a distrus şi bicicleta cu care venise la furat. Cel mai mic dintre infractori nu s-a pierdut cu firea şi, cu o sticlă de whisky, descoperită pe un pervaz, l-a atacat pe patronul care-l ciomăgea pe taică-său. Doar o lovitură a fost suficientă, pentru că grosimea sticlei de băutură l-a redus la tăcere pe administratorul bătăuş. Când hoţii se pregăteau să dispară, hop, la poartă au apărut câteva maşini de Poliţie, Jandarmi, Salvare. Alarma a dat-o o cunoştinţă a păgubitului, care trecea prin zonă şi şi-a văzut amicul prăvălit pe jos. Şi, cu ajutorul vecinului, Florin Oprea a ajuns, din victimă, suspect şi apoi inculpat, fiindu-i întocmit dosar de cercetare penală pentru lovire sau alte violenţe.

Pe 4 decembrie 2018, Judecătoria Câmpulung a admis rechizitoriul Parchetului, debutând astfel judecarea lui Florin Rată. Pe lângă victimă, Adalbert Mădălin Ionescu, s-a constituit parte civilă şi Spitalul Municipal Câmpulung. După două amânări, pe 27 iunie 2019, instanţa a consemnat că a fost retrasă plângerea prealabilă ori părţile s-au împăcat. În acest fel, a încetat procesul penal, prin retragerea plângerii de către Adalbert Mădălin Ionescu, mai ales că Florin Oprea a achitat integral suma cerută de Spitalul Municipal Câmpulung, contravaloarea cheltuielilor de spitalizare, prilejuite de îngrijirea primului.

Persoana vătămată, Adalbert Mădălin Ionescu, a fost obligată de Judecătoria Câmpulung să suporte cheltuielile judiciare avansate de stat, în sumă de 300 de lei.

Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu apel, care se va depune la Judecătoria Câmpulung, în termen de 10 zile de la comunicare. “E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!