22.4 C
Campulung Muscel
12/04/2024

Poet născut la Lereşti, descoperit  de Euronews „Ce mi-a dat Spania, România  nu mi-ar fi dat niciodată”

O echipă de jurnalişti de la Euronews a realizat un interviu cu un poet spaniol de origine română. Numele lui este Miguel Gane şi s-a născut în localitatea Lereşti. Euronews îl descrie pe român drept o „senzaţie literară de 25 de ani”. El a scris până acum două volume de poezii, iar acestea sunt foarte apreciate de cititori, potrivit recenziilor din mediul online.

Miguel a fost întrebat de jurnalişti despre originile lui, dar şi despre cum văd tinerii prezentul şi viitorul Europei. „Eu m-am născut într-o ţară şi am crescut în alta. Ce mi-a dat Spania, România nu ar fi putut să-mi dea niciodată. Niciodată!” spune el. “Dar îmi iubesc satul din România. Un mic sat din Carpaţi numit Lereşti. Iubesc locul acela. Foarte mult. Şi pentru mine este cel mai special loc de pe pământ. Mă simt de acolo.” Întrebat de ce cred tinerii despre Europa, el spune: „Eu cred că timpurile s-au schimbat. Când Europa a fost fondată, în anii ’50, noi ne recuperam după Cel De-al Doilea Război Mondial, oamenii aveau nevoie unii de ceilalţi. Acum, se pare că lucrurile acestea nu mai sunt importante pentru noi. Şi se pare că trăim nişte vremuri în care nu ne mai păsa deloc de ce se întâmplă cu vecinii noştri.” 

Miguel Gane a absolvit Facultatea de Drept, iar potrivit megustaleer.com, prima lui carte, „Con tal de verte volar”, este una dintre cele mai bine vândute cărţi de poezie din Spania. A.B.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!