1.9 C
Campulung Muscel
29/11/2023

Tati Geta, din Ciocanu, face senzaţie pe Facebook

Una dintre cele mai inspirate strategii ale administratorelor Centrului de Informare şi Promovare Turistică Dâmbovicioara de a atrage vizitatori virtuali, care, într-un final, să devină reali pentru comuna musceleană, care abundă în pensiuni, umblă la coarda sensibilă a turistului. Şi cum coada sensibilă se întâmplă a fi plasată foarte aproape de stomac, paginile de socializare care promovează Dâmbovicioara abundă în tentaţii culinare, care tulbură postul până şi celui mai fervent practicant. Se înghesuie pe conturile online ale comunei, mai abitir ca în bucătăria unei gospodine vrednice, platouri cu clătite sufocate în dulceţuri preparate în casă, bulzul din care se prelinge brânza de burduf topită, cârnaţii, mititeii şi feliile zdravene de şunculiţă puse la rumenit pe grătar, pastrama strălucind de grăsime, ţinând companiei unei mămăligi aurii, pofte „vinovate” de sâmbătă sau de duminică, numai bune de adunat vizualizări şi făcut sânge rău gurmanzilor.              

Însă Raluca Busioc are pentru vizitatori şi provocări destinate spiritului şi, în special, simţului artistic al prietenilor localităţii, care sunt îndemnaţi să posteze cele mai reuşite fotografii care surprind frumuseţile zonei. De pildă, provocarea săptămânii trecute a constat în prezentarea de către cei pasionaţi de fotografie a unei imagini a satului Podu Dâmboviţei. N-a fost nevoie ca Raluca Busioc să repete apelul, că au şi apărut reacţiile sub forma unor peisaje spectaculoase, graţie cadrelor ofertante din orice parte ai privi satul şi împrejurimile sale. 

O parte dintre pozele care fac publicitate Dâmbovicioarei reprezintă rezultatul muncii sale de selecţie din creaţiile unor fotografi români sau străini aflaţi în trecere prin comună. Una dintre imaginile care fac senzaţie pe internet aparţine colegului nostru, Adi Chiru, de departe cea mai reuşită realizare aparţinând artiştilor profesionişti ale căror creaţii susţin demersul celor de la C.I.P.T. Poza înfăţişând-o pe „Tanti Geta, din Ciocanu”, a şi generat o nouă rubrică, „Oameni şi chipuri”, dar şi comentarii din partea celor „pe fază”, care au recunoscut-o numaidecât pe localnică: „Curajoasă, tanti Geta!” (Maria Vorovenci), „Rar mai găsim aşa ceva” (Gica Bârloiu), „Baba Geta cu măgarii!” (Angela Neguleţ), „Baba Geta cu iapa! Unde vezi tu măgari?” (Nicolae Lupu). Tabloul bucolic, surprins de unul dintre cei mai talentaţi fotografi locali, Adrian Chiru, confirmă încă o dată adevărul unei vorbe celebre: „O fotografie face cât o mie de cuvinte.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!