19.9 C
Campulung Muscel
13/04/2024

Părintele stareţ Ioachim Zlotar, hirotesit protosinghel A fost sfinţită Mănăstirea „Sfânta Treime” Ioneşti

 

Credincioşii argeşeni au avut bucuria de a participa, la începutul săptămânii trecute, la slujba de sfinţire a Mănăstirii de călugări „Sfânta Treime” Ioneşti, construită în satul Redea, din comuna Buzoieşti. Noua mănăstire aşezată în sudul judeţului Argeş, la 7 kilometri faţă de oraşul Costeşti, a fost târnosită de Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Calinic. După slujba de sfinţire a bisericii, ierarhul argeşean, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat Sfânta Liturghie în altarul de vară, amenajat în curtea mănăstirii.

În cuvântul rostit cu această ocazie, Chiriarul Eparhiei a amintit că suntem datori să mărturisim în fiecare zi Sfânta Treime prin însemnarea chipului nostru cu semnul Sfintei Cruci şi prin recunoaşterea că fiecare persoană poartă în ea chipul lui Dumnezeu. Înaltpreasfinţia Sa a mulţumit credincioşilor pentru dragostea pe care o au faţă de biserică şi a evidenţiat eforturile depuse în cei zece ani la ridicarea noului aşezământ monahal.

Pentru grija şi implicarea în realizarea acestui proiect, părintele ieromonah Ioachim Zlotar a fost hirotesit protosinghel. Pentru ajutorul financiar acordat, Ion Tănase, primarul comunei Buzoieşti, a primit din partea Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului distincţia eparhială „Sfântul Neagoe Vodă Basarab”.

După zece ani de eforturi susţinute, la iniţiativa Chiriarhului Eparhiei, viaţa monahală în aceste locuri este reînviată după ce, potrivit documentelor, în aceste locuri a existat, în anul 1785, Mănăstirea de călugări Butoiul, de pe Valea Plescării, aparţinând moşiei Butoianca. Această aşezare monahală exista şi în vremea domnitorului Mihai Viteazul. Un căpitan al acestuia, pe nume Radu, primeşte danie această moşie din partea domniţei Stanca, soţia domnitorului Mihai Viteazul.

Lucrările au fost începute de preoţii Corneliu Popescu şi Nicolae Stoica. Din anul 2011, la acest aşezământ monahal este numit primul stareţ în persoana părintelui ieromonah Ioachim Zlotar, venit de la Mănăstirea „Negru Vodă” din Câmpulung Muscel. În cei zece ani de lucrări, un sprijin financiar deosebit a venit de la Secretariatul de Stat pentru Culte, Consiliul Judeţean Argeş şi Primăria comunei Buzoieşti. “E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!