5.5 C
Campulung Muscel
22/04/2024

Consiliul Judeţean susţine dezvoltarea satului argeşean Conducerea judeţului  a inspectat investiţiile pentru care a alocat bani, în două comune din Muscel

 

2019 este anul implementării proiectelor. Asta după ce, din 2016 şi până în prezent, Consiliul Judeţean Argeş a alocat fonduri pentru realizarea de investiţii în cele trei domenii prioritare: sănătate, educaţie şi infrastructură.

Joi, 20 iunie, conducerea Consiliului Judeţean Argeş, respectiv preşedintele Dan Manu, vicepreşedintele Ion Mînzînă şi administratorul public al judeţului Argeş, Maria Dinu, au continuat seria de deplasări în teritoriu, pentru a verifica stadiul implementării proiectelor de dezvoltare locală. Astfel, au fost vizitate comunele Coşeşti, Dârmăneşti, Nucşoara şi Pietroşani, unde au fost trecute în revistă investiţiile realizate din fonduri proprii, cu sprijinul Consiliului Judeţean Argeş, dar şi cu bani de la bugetul de stat, prin programele guvernamentale.

8Alimentări cu apă, iluminat public, drumuri comunale modernizate şi grupuri sanitare în şcoli şi grădiniţe, la Coşeşti

În comuna Coşeşti, Consiliul Judeţean Argeş a răspuns solicitărilor administraţiei locale, alocând fonduri din bugetul judeţean pentru:

-execuţia grupului sanitar la Şcoala Petreşti, din satul Petreşti;

-extinderea reţelei de canalizare pe strada Primăriei şi drumul local Valea Corbului;

-proiecte de modernizare a drumurilor comunale;

-execuţia reabilitării iluminatului public;

-construire de grupuri sanitare la Grădiniţele cu Program Normal din satele Priseaca, Păcioiu şi Corbu;

-construirea grupului sanitar la Şcoala Jupâneşti, sat Jupâneşti;

-reabilitarea, modernizarea şi extinderea sistemului de alimentare cu apă din comuna Coşeşti, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală II.

8Apă potabilă şi grupuri sanitare în şcoli şi grădiniţe, la Dârmăneşti

În comuna Dârmăneşti, accentul privind investiţiile a fost pus pe asigurarea apei potabile, dat fiind procentul ridicat de mangan şi fier prezente în apa din zonă. De asemenea, şcolile şi grădiniţele din comună au fost dotate cu grupuri sanitare în interior. „Am făcut aceste investiţii în patru sate, respectiv Valea Nandrii, Dârmăneşti, Piscani şi Negreni, pentru ca localnicii să beneficieze de apă la standardele optime cerute de Direcţia de Sănătate Publică. Nu am făcut rabat de la calitatea echipamentelor, pentru că nu ne jucăm cu viaţa oamenilor, mai ales a copiilor şi bătrânilor, care au organisme fragile şi sunt categoriile cele mai expuse în cazul în care apa nu are parametri impuşi.”, a declarat primarul Emilian Ciolan.

Investiţiile la care Consiliul Judeţean Argeş a contribuit cu fonduri din bugetul judeţean sunt:

-filtru pentru demanganizarea apei potabile în satul Valea Nandrii;

-staţii de demanganizare;

-canalizare menajeră şi staţie de epurare în satele Piscani şi Negreni;

-construirea grupului sanitar şi reabilitarea Şcolii Valea Nandrii;

-staţie de demanganizare la sistemul Piscani;

-staţie de demanganizare la sistemul Negreni;

-foraj în satul Dârmăneşti; 

-reparaţie capitală a instalaţiei electrice la Şcoala Dârmăneşti, sat Dârmăneşti;

-rezervor de înmagazinare a apei potabile, foraj nou în satul Dârmăneşti;

„Este o mare problemă pe Valea Râului Doamnei privind calitatea apei potabile, motiv pentru care în fiecare sat, în comuna Dârmăneşti, au fost montate staţii de demanganizare, pentru ca apa să fie potabilă. Mai mult decât atât, grupurile sanitare din toată comuna sunt conforme, atât la grădiniţe, cât şi la şcoli. Este în curs şi canalizarea şi, deşi este o comună mare, întinsă, toate investiţiile au fost făcute din bugetul propriu şi cu aport de la bugetul judeţean.”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Dan Manu. “E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!