11.8 C
Campulung Muscel
27/03/2025

Fostul viceprimar Soare, supărat că i s-a demontat o lampă de pe un stâlp de iluminat aflat în curtea pensiunii

Consilierul local Laurenţiu Soare, fost viceprimar în mandatul trecut, a continuat subiectul iluminatului public, sesizând în faţa colegilor şi a angajaţilor Primăriei Godeni, prezenţi la dezbatere, că lui nu i se pare normal că i s-a demontat o lampă de la un stâlp al reţelei publice. La care unul dintre colegi l-a „ajutat” ca să-i treacă supărarea. „Domnule primar, vă rog să ne spuneţi dacă firma sau persoana juridică Soare Leonard are taxele şi impozitele plătite la zi.”, a fost încercarea lui Constantin Dorcioman de a-i închide gura nemulţumitului. „În timpul controlului efectuat de către Camera de Conturi Argeş, s-a constatat că nu. Noi am luat măsuri de recuperare, dar domnul Soare Leonard s-a adresat instanţei de judecată.”, a intervenit primarul Pădureanu cu lămuriri pe seama speţei deschise de consilierul Dorcioman, care a adăugat: „Stâlpul de care spune domnul consilier Soare este în curtea pensiunii.” Amplificându-se insinuările la adresa familiei sale, Laurenţiu Dorcioman a solicitat şi primit dreptul la replică: „Sunt două procese şi, dacă le vom pierde, vom plăti. Noi nu am acceptat decizia Curţii de Conturi, dar dacă instanţa dă dreptate Curţii de Conturi, bineînţeles că vom plăti.”

Iluminatul, cu bune şi cu rele, i-a inspirat şi pe alţi colegi să ia cuvântul la întrunirea de săptămâna trecută. Unii au lăudat, alţii au completat ceea ce s-a făcut până acum cu nevoia de lămpi acolo unde oamenilor nu li se par suficiente. Sesizarea lui Nelu Nicola, potrivit căruia pe Calea Malului sunt trei sau patru stâlpi strâmbi, a fost pe jumătate rezolvată, în sensul că ce a depins de Primărie, şi anume anunţarea companiei de electricitate, s-a făcut. „90% dintre cetăţeni sunt mulţumiţi de iluminatul public.”, a fost introducerea caldă a lui Ion Tănase, care a avut o continuare călâie, ca să nu spunem rece. „Mai sunt câteva solicitări. La puntea aeriană de pe Valea Sucetului sunt lămpi pe trei stâlpi la rând. Nu văd de ce s-a mai pus o lampă la capătul punţii, când erau deja lămpi pe doi stâlpi la rând.”, a punctat acesta o abatere de la regula Primăriei „un stâlp da, altul ba”.             

Căile de acces distruse îi împiedică pe săteni să ajungă la proprietăţile lor   

Probleme sunt, la Godeni, ca în mai toate localităţile străbătute de ape curgătoare, şi pe albia râului, pentru care consilierul Laurenţiu Soare are o propunere de parteneriat cu Apele Române, în vederea regularizării cursului de apă. Mai ales în zona podurilor, a indicat acesta punctele sensibile ale localităţii, în care lucrătorii instituţiei indicate pot interveni graţie dotării cu utilajele necesare. A fost de ajuns ca unul dintre colegi să deschidă subiectul, că doleanţele au început să curgă. „La intrarea în Olteni s-a rupt malul şi oamenii nu mai pot trece la terenuri.”, a avertizat Ion Livezeanu, secondat de Bogdan Sandu, cu o solicitare de implicare adresată vicelui Rumînescu de a lua măsuri în privinţa şanţurilor de pe drumul Muscelului, unde apa o ia pe drum. 

Necazurile nu sunt cauzate doar de natură, ci şi de starea drumurilor. Aşa cum este cel cu statut judeţean, din Godeni, până în Malu şi Valea Rea, aflat într-o stare foarte proastă. Primarul Pădureanu a informat Consiliul că s-a adresat Consiliului Judeţean, în speranţa de a obţine fonduri pentru reabilitare, dar drumul judeţean, conform planurilor administratorilor săi, va fi reparat prin Regia de Drumuri a CJ Argeş. „Câţiva cetăţeni care se învecinează cu drumul Olteanu spun că nu este bornat traseul drumului care se va face, astfel încât să îşi taie lemnele.”, a adus în Consiliul Local Tudor Pătrana dilema consătenilor cu proprietăţi lângă calea de acces reabilitată cu fonduri accesate prin PNDL. „Lăţimea drumului va fi de şase metri, de la axul drumului, trei metri într-o parte şi trei metri în cealaltă parte.”, a explicat pentru cei interesaţi şeful Executivului. Pe artera menită să lege Godeni de Câmpulung, prin Mărcuş, oamenii întâmpină dificultăţi serioase de a ajunge la terenurile lor, nemaiputându-se circula în această perioadă. Consilierul Ion Tănase a cerut Primăriei să intervină cumva, până începe lucrarea de amploare, prin care va fi asfaltată jumătate din lungimea drumului Olteanu. 

Tănase a avut şi o intervenţie legată de reţeaua de apă, referindu-se punctual la cea de pe Valea Sucetului, unde există dorinţa oamenilor de a se racorda cât mai repede. „S-au făcut legăturile la familiile Savu şi Manu, urmează şi celelalte, dar cu condiţia ca oamenii să-şi facă căminele la poartă şi apoi se pot racorda la reţea.”, a conchis primarul Ion Pădureanu. “E.M.”

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!