18.1 C
Campulung Muscel
18/06/2024

Omul liberalilor de la ISC ţine blocată lucrarea de pe Bulevardul „Pardon” de 7 luni! Primăria i-a trimis şi completările expertizei

Motivul pentru care amenajarea Bulevardului „Pardon” nu poate continua cu porţiunea rămasă de pavat cu piatră cubică în capătul de la Biserica „Sfântul Nicolae” – Casa de Cultură „Tudor Muşatescu” ţine de I.S.C. Argeş. Primăria Câmpulung s-a conformat cerinţei de a efectua expertiza tuturor lucrărilor întreprinse în cadrul investiţiei, după care s-a conformat şi cerinţei de a completa raportul expertului cu lămuririle cu care şeful instituţiei, Florin Răzvan Barbu, a găsit de cuviinţă să lungească suferinţa Câmpulungului. Puţinul rămas de executat stă pe loc până când va binevoi Inspectoratul Judeţean în Construcţii Argeş să răspundă la completările transmise de autorităţile câmpulungene. Răspunsul trebuie să fie, evident, favorabil, pentru a permite constructorului să adauge bulevardului finalizat – nemaifiind nimic de lucrat pe aleea centrală – pavajul cu piatră cubică a capătului dinspre Primărie, care nu arată bine deloc. Primăriţa Elena Lasconi este încrezătoare că avizul de la ISC Argeş va fi, de data aceasta, unul favorabil. Contează, însă, şi momentul în care va fi transmis.

  • În martie, şeful ISC a cerut completări ale expertizei, care i-au fost trimise. Acum este aşteptat avizul I.S.C. pentru reluarea lucrării   

Reluăm povestea nefericită a celei mai reclamate, controlate şi blocate lucrări a Câmpulungului din punctul în care a rămas în luna martie, când I.S.C. a decis că şantierul rămâne blocat. Primăria a comunicat Inspectoratului de Stat în Construcţii Argeş raportul de expertiză a investiţiei de reabilitare a Bulevardului „Pardon” pe 29 februarie 2024, în ziua în care a primit documentul de la specialistul care l-a întocmit. La acel moment, I.S.C. a fost destul de rapid în comunicare, transmiţând o săptămână mai târziu, pe 7 martie 2024 – conform datei de ieşire din instituţie -, ce pretenţii are legat de conţinutul expertizei, care evident că nu avea cum să convină din prima şefului instituţiei, un apropiat al PNL şi al Alinei Gorghiu.

„Menţinem măsura de oprire a lucrărilor stabilită prin procesul verbal de control nr.(…)/03.11.2023”, a fost verdictul de acum două luni şi trei săptămâni, comunicat de şeful Florin Răzvan Barbu Primăriei Câmpulung. Aşadar, încă aproape trei luni de blocaj al unei lucrări sistate începând cu 3 noiembrie 2023, după un nou control efectuat la sesizarea arhitectei căreia îi se „datorează” mingea servită liberalilor în iarna anului 2022. Care, prin procesul iniţiat cu o grabă uluitoare de prefectul Radu Perianu, în primăvara anului 2022, au reuşit oprirea lucrării până în primăvara lui 2023.

  • Bolarzii retractabili au fost plantaţi într-o fundaţie existentă în proiect

Revenind la măsura completării expertizei, clarificarea furnizată de expertul care a întocmit raportul nu putea face referire şi la bolarzii retractabili, pentru că ei n-au făcut parte din proiectul Bulevardului „Pardon”. „Iar ei au cerut să fie expertizat proiectul reabilitării tronsonului cuprins între strada Poenaru Bordea şi strada Petre Zamfirescu. Bolarzii retractabili nu făceau parte din proiect. Însă a reieşit faptul că fundaţia lor era inclusă în proiect. De aceea mai avem o expertiză în care se precizează că bolarzii retractabili au fost plantaţi într-o fundaţie existentă în proiect.”, a afirmat Elena Lasconi.

Cât despre stâlpişorii pietonali, cei de la Direcţia Judeţeană de Cultură au considerat că nu este niciun impediment în montarea lor fără autorizaţie de construire, aceştia putând fi schimbaţi de câte ori au chef şi, mai ales, bani autorităţile locale, fără să fie nevoie de procedura autorizării.

  • Bulevardul a fost blocat o perioadă cumulată de 23 de luni

În ciuda şirului de piedici ordinare, având ca autori oamenii PNL, Elena Lasconi nu şi-a pierdut încrederea că va obţine permisiunea de finalizare a investiţiei, după completarea expertizei conform dorinţelor şefului I.S.C. Argeş. „Cel mai probabil, vom avea aviz pozitiv, din punctul meu de vedere, dar nu-l vom primi acum. Constructorul mai are de lucru, conform prevederilor din contract, o lună şi o săptămână.”, a mai afirmat aceasta. Acest interval scurt de lucru începe să curgă de la data la care încetează sistarea dispusă de I.S.C. Argeş toamna trecută.

Autorităţile câmpulungene au calculat perioada cumulată de sistare a investiţiei, în principal pe fondul unui sabotaj politic fără precedent la Câmpulung, şi a reieşit o durată de 23 de luni pierdută.

„A trebuit să semnez şi o evidenţă, din care să reiasă în câte luni a spus constructorul că va finaliza lucrarea şi câte luni a fost blocat. Şi a fost blocat 23 luni. Practic, lui i-a mai rămas de lucru o lună şi un pic, doar ca să rezolve intersecţia, ca să nu fie diferenţa mare de nivel. (n.r. în capătul de la Biserica „Sfântul Nicolae” – Casa de Cultură „Tudor Muşatescu”). În rest, nu mai are ce să facă pe bulevard, nu mai este nimic de lucru. Bulevardul este gata. Eu tot aud acest lucru: că nu este gata bulevardul. Doar intersecţia mai trebuie făcută. Dar bulevardul este gata, toată lumea circulă pe el. Văd că toţi politicienii vin şi se pozează pe bulevardul pe care l-au făcut în toate felurile, că este urât.”, a continuat Elena Lasconi.

  • Până la actual şef, ISC n-a deranjat Direcţia de Cultură. Acum s-a arătat foarte interesat de Bulevardul „Pardon”   

Ca să fie acoperită de documente, Primăria a înaintat şi ea, la rândul ei, adrese către ADR Sud Muntenia, Inspectoratul de Stat în Construcţii – instituţia centrală şi Direcţia Judeţeană de Cultură Argeş. Legat de această ultimă instituţie, I.S.C. a tot interpelat Cultura judeţeană, în speranţa de a găsi ceva care să-i aducă Elenei Lasconi un dosar penal. La rândul ei, Elena Lasconi a întrebat Direcţia de Cultură Argeş dacă ISC s-a mai arătat vreodată interesat şi de alt proiect din judeţ. „Am făcut o hârtie către Direcţia Judeţeană de Cultură ca să ne informeze dacă, în judeţul Argeş, I.S.C. a mai făcut vreo solicitare la D.J.C. pentru un proiect, în orice localitate din judeţ. Singurele adrese sunt de la sfârşitul anului trecut, din timpul mandatului lui Florin Barbu ca şef la I.S.C., şi toate sunt referitoare la Bulevardul „Pardon”.”, a încheiat primăriţa Elena Lasconi.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!