1.7 C
Campulung Muscel
06/12/2024

Preluând o informaţie de la vecini, Vicele Rumînescu îl acuză pe liberalul din Consiliu că evacuează mizeria din gospodărie în şanţul public

N-au lipsit de la secţiunea „Diverse” a şedinţei Consiliului Local de la Godeni, ţinută pe 27 mai 2019, cerinţele adresate conducătorului localităţii de a remedia deficienţe constatate de aleşi ori reclamate lor de cetăţeni. Prima dintre acestea, lansată autorităţilor executive de către Constantin Dorcioman, a privit betonarea şanţului de la aripa podului peste Valea Vărniţii. Şi tot legat de infrastructura carosabilă a localităţii, combatantul primarului Pădureanu, liberalul Ion Aldea, i-a amintit acestuia că, la o dezbatere anterioară, a solicitat ca „firma constructoare a drumurilor agricole să remedieze gropile din asfalt de la cele două podeţe.” „Nu s-a făcut nimic. Îmi rezerv dreptul să sesizez organele abilitate.”, a avertizat opozantul, căruia i-a aparţinut cel mai consistent dialog cu şeful Executivului. „Eu am solicitat firmei să facă remedierile în termenul de garanţie. Lucrările au fost prinse în planul lor şi ne-au comunicat că aceste remedieri vor intra în lucru.”, a anunţat Ion Pădureanu.

După care discuţia lui Aldea cu Executivul a fost direcţionată către viceprimarul Dorel Rumînescu, şi acesta „umplut” de sarcini de la colegii consilieri. Unele primite de la membrul PNL, care i-a amintit că, în urmă cu o lună, i-a cerut să le verifice pe cele trei-patru familii din zona monumentului care aruncă mizeria menajeră în şanţ. „Am fost acolo – a anunţat rezultatul controlului cel vizat de remarca alesului liberal -, am luat măsuri şi una dintre familii şi-a făcut fosă, cealaltă nu. Vecinii spun că şi dumneavoastră aveţi o ţeavă de scurgere în şanţ.” Acuza viceprimarului Rumînescu nu este urmată, în procesul verbal al şedinţei, de reacţia celui incriminat că alterează domeniul public şi mediul, până la urmă, cu murdăria degajată pe spaţiul public. 

În schimb, temele cu care Aldea s-a contrat cu oamenii puterii au făcut trimitere şi la sistemele de utilităţi ale comunei, apa şi iluminatul public. În cazul celei mai elementare utilităţi a localităţii, Aldea şi-a exprimat în plen nedumerirea legată de decizia Primăriei de a nu asigura o pompă de rezervă la staţia de pompare a apei. Potrivit lui Pădureanu, „la o asemenea valoare, nu ţine nimeni pe stoc o astfel de pompă.” „S-au cheltuit atâţia bani şi nu putem lua o pompă, n-a cedat celălalt. Am cerut şi chiar am iniţiat un proiect de hotărâre privind reabilitarea fântânilor din satul Malu şi nu s-a făcut nimic.” „Cu materialele pe care le vom recupera de la platformele de gunoi ce se vor desfiinţa vom face împrejmuirea fântânilor din satul Malu.”, este vestea pe care şeful Executivului o are pentru sătenii din cea mai izolată aşezare a localităţii. 

După Aldea, nivelul de impozitare trebuie să fie diferit, în funcţie de utilităţile existente într-o zonă sau alta: asfalt, iluminat public. Or la acelaşi nivel de impozitare, unii beneficiată de asfalt şi de iluminat, alţii nu. „Sunt proprietăţi private care au lămpi de la iluminatul public.”, reclamă consilierul PNL, contrazis de primar: „Nu există aşa ceva! Spuneţi unde şi le demontăm.” „Mergeţi şi le găsiţi!, insistă Ion Aldea, care a suplimentat doleanţa cu mărirea numărului de lămpi în zona Lazi. „Nu merge nimeni să vadă, l-a anunţat edilul, pentru că s-a respectat proiectul şi pe străzile laterale s-au montat lămpile pe un stâlp da şi pe unul nu. Singura problemă este pe strada Ghemeleică, unde vom mai monta o lampă.” “E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!